Босић: Тражићемо укидање акциза

“Као што су они били за повећање акциза, а ми били против, тако ћемо сада ми бити за враћање, а они против. Додик је већ рекао да они неће дићи руку. Ми ћемо уложити приједлог за враћање акциза на старо, за најмање 15 %. мада, већ се зна шта ће се десити. На све начине ће се опструисати прво да то дође у парламентарну процедуру. Убијеђен сам да ће двоје чланова Колегијума из СДА и ХДЗ-а онемогућити да то брзо дође на дневни ред, можда чак ни до сљедећег састава, али опет, вриједи покушати”, каже Босић.

Република Српска 14.06.2018 | 23:09
Босић: Тражићемо укидање акциза
У јавности Републике Српске се нешто дефинитивно мијења, а то доказују свакодневни протести грађана. Народу је доста трпљења, рекао је вечерас у емисији „Пулс“ БН телевизије предсједавајући Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић.

Уз лошу безбједносну ситуацију, поскупљење горива је кап која је прелила чашу код грађана Републике Српске, а посљедица тога су свакодневни протести, тврди Босић.

“Евидентно је да се у њима сублимише сво незадовољство које је дуго било потискивано у свјести грађана и било контролисано Додиковом тезом да се ради о обојеним револуцијама, да неко други стоји иза тога – или неко из Сарајева или странци или Сорош и Американци. Ово сада је сасвим нова ситуација И види се да Додик нема одговор на то.”

Постоји могућност да се акцизе врате у пређашње стање.

“Као што су они били за повећање акциза, а ми били против, тако ћемо сада ми бити за враћање, а они против. Додик је већ рекао да они неће дићи руку. Ми ћемо уложити приједлог за враћање акциза на старо, за најмање 15 %. мада, већ се зна шта ће се десити. На све начине ће се опструисати прво да то дође у парламентарну процедуру. Убијеђен сам да ће двоје чланова Колегијума из СДА и ХДЗ-а онемогућити да то брзо дође на дневни ред, можда чак ни до сљедећег састава, али опет, вриједи покушати”, каже Босић.

На крају грађани сигурно могу да промјене оно што им не иде у корист.

“Позивам их. Дајте прилику другим људима. Грађани ће се одлучивати између тога да ли је добро ово што сад имају, да ли их задовољава или ће то мијењати. Нема другог начина”, поручио је Босић.

Он је навео да не треба занемарити политику страха.

“Политички манипулатори најбоље резултате постижу сијањем страха и реакцијом људи на тај страх. Надам се да су људи кроз сво ово вријеме на неки начин сазрели и схватили ту игру, те да овај пут неће проћи исти фазони и манипулација.”

Србија и СПЦ не би требало да се мијешају у предстојеће изборе у Републици Српској, јер би се тиме подијелио српски народ у Српској, јасан је Босић.



БН телевизија

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

Уф

14.06.2018 21:20

Па знас и сам да је то немогуце. Да је то наметнуто од ММФ а. Тако да немој обмањивати народ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

онетwо

15.06.2018 05:10

Зна он, али народ јадни не зна.. Прихвата све здраво за готово. кредит од ммф-а је узет и потросен. они хоце гаранције за врацање истог, а како напунити будзет него акцизама. Привреда нам је мртва. Ако гориво појефтини поскупит це цигаре, алкохол, слаткиси, регистрација возила.. Измислит це несто вец

Name

Ре

15.06.2018 06:04

Јесте,слазем се,наметнуто од ММФ,али онда фино укинес таксе за путеве и таксе за аутопутеве,а уведи те акцизе,и опет додјес на нормалну цијену горива.Цуј таксе за путеве,па таксе за аутопутеве,па акцизе за аутопутеве,па ја не знам како немају таксе за крузне токове,таксе за обиљезавање бијелих линија,итд...И откуд обрацунавање пдв на акцизе,па то нема нигдје,није акциза производ којим се прометује,па да се додаје пдв,бозе сацувај.И јос несто,није проблем,нека спусте 5 фенинга,али нека за два мјесеца спусте јос 10,па до краја године јос 10 фенинга.Тако исто и поскупљују,према томе,око за око,зуб за зуб...

Name

Уф-ааа

15.06.2018 06:21

Обмањујес ти јавност боту!!! Ако хоцете кредит ммф услов је био акцизе на гориво, да нису тразили кредит услова ммф а неби ни било... али ви сектаси сте глупи и неписмени , и није ми јасно откуд на овом порталу за вас је ртрс гдје се бајке пису и цитају!!! Ту је благостање и све идеално , јаци смо од Њемацке и Швице

Name

Мрва

15.06.2018 07:32

Откуд ти то да је привреда мртва? Слуша ли ико од вас шта Жељка и Рудоња причају.? Све је ко нас најбоље у окружењу, историјски резултати, рекрдни раст, фискална стабилност..... Изгледа народ више вјерује својим очима него омиљеном вођи. То је недопустиво.

Name

ре РЕ

15.06.2018 07:44

За РЕ . У праву си потпуно.Могу укинути или бар смањити нешто од ове 4 ствари које се додају на цијену горива:АКЦИЗЕ, ТАКСЕ, ПДВ ИЛИ МАРЖЕ ! АЛИ БАНДА ТО НЕЋЕ ЈЕР , .ЕБЕ СЕ ЊИМА ЗА НАРОД,МИЛИОНИ СЕ У ЏЕПОВЕ ТРПАЈУ А ОНИ СВАКАКО ВЕЋ 15 ГОДИНА СИПАЈУ ГОРИВО НА ДРЖАВНИ РАЧУН.

Name

у пролазу

15.06.2018 09:41

Засто не продлозите смањење плате запосленима у институцијама БиХ? А онда би Вас народ довео на власт и у РС и онда и тамо смањите плате свима, од председника до посланика... Због цега имас плату од 6500КМ? Ста си урадио битно у протеклом периоду (не само ти и остали) па да имате толика примања. А о акцизама одлуцују странци исто као сто нам дрзе стабилну марку...

Name

Дејанпд

14.06.2018 21:30

Ако су они успјели купити те посланике СББ, ако се не варам, након цетири неуспјела покушаја усвајања, зар не би ми, свако од нас незадовољних градјана могао издвојити неколико марака или чак ту годишњу разлику на трошку за гориво, па да их подмажемо, да мисле својом главом и гласају како би и сами хтјели... Покрените ако треба и пет пута процедуру, а истовремено гледајте да на исти начим лобирамо као акцизна коалиција, како би исправили неправду према народима у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

14.06.2018 21:49

Обавезно тражити укидање акциза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

15.06.2018 14:14

Ал онда немају подрску ЕУ и САД а без њих немогу добити изборе, боље да цуте док избори не продју

Name

бл

14.06.2018 22:09

Народе памет у главу. У октобру на изборе и мијењамо багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

15.06.2018 06:23

Само тако!!! Октобарска револуција!!!

Name

Сињ

15.06.2018 06:31

Тако је само вукота и сзп

Name

Младен

15.06.2018 09:58

Па каква промјена, ови из СЗП су били ево четири године на власти па шта направише, јад и чемер. Погледајте им само кадровска рјешења у заједничким институцијама и какве противзаконитости праве...

Name

Перо

15.06.2018 05:04

Треба то покусати,Фахрудин Радонциц је подрзао протесте против поскупљења горива мозда сада подрзи инцијативу за укидаје акциза.Или ако не бар га расклинкајте у јавности као демагога супљолога и преваранта који као зели добро народу а ради против народа.Ако ти је зао сиротиње фахро која трпи посљедице поскупљња онда подрзи укидање акциза.Ако не подрзис барем цемо знати да си лазов и преварант.Сам си рекао колико возила аваза потросе висе горива сваки дан док обаве дистрибуцију листа.Па изволи сада ти је прилика да видимо јеси ли за народ или си ммф-ов послусник и послусник страних амбасадора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФИКРЕТ

15.06.2018 05:05

У ФЕДЕРАЦИЈИ ОПОЗИЦИЈА БИ САМО НЕСТО УКИДАЛА.САДА И У РСУ.ПОВЕЦАЈ ТЕ ПЛАТЕ СТАНДАРД СМАЊИ ТЕ БИРОКРАТИЈУ ПАПИРОЛОГИЈУ САМО СЕ УХВАТИЛИ АКЦИЗА ДАЈ ТЕ РЈЕСЕЊЕ ВИСЕ НАРОД КОСТА СТО ВОЗИ СА СВЈЕТЛИМА ДАЊУ НЕГО АКЦИЗЕ НАРОДУ ТРЕБА РЈЕСЕЊЕ БРЗО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

15.06.2018 06:35

Ајд што нападаш Додика али човече остави Србију и СПЦ на миру. О каквој подјели српског народа причаш? Имамо ли два блока, имамо, па шта хоћеш да имамо 2 а да гласамо само за СзП. Хехе баш си паметан. Сви на изборе Х

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орихалк

15.06.2018 06:57

Брука, и то је живи примјер да грађане праве будалама и ретардираним особама. Поштовани девластирани и понижени грађани од стране вишедеценијског режима, ПАМЕТ У ГЛАВУ, и скинимо ту арогантну, надмену и раскалашну диктатуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

15.06.2018 07:18

Под хитно, али има један мали проблем, кога да устоличимо умјесто њих? Ја за ову тзв опозицију нисам ни у лудилу.

Name

Јанко

15.06.2018 07:59

Е нисам ни ја за власт...додик је прошлост само да знас...

Name

Па

15.06.2018 09:07

@ јанко: еј јанко, Јанко прошлост сам ја и ти а ови лопови су већ побједници и једни и други

Name

РЕ ДРАГАН Б

15.06.2018 06:58

СТА ЦЕ СЕ КУЛТУРАН ЦОВЈЕК НАДВИКИВАТ СА ЛУДИМ И БАХАТИМ ДОДИКОМ, А ОВИ СТО СУ ОТИСЛИ ИЗ СДСа НЕКА ИДУ СРЕТАН ИМ ПУТ .. ПАПЦИ .. ТАКВИ И НЕ ТРЕБАЈУ НИКОМЕ. СИГУРНО ЦЕ УСРЕЦИТИ ТЕ ТАМО ГДЈЕ СУ СЕ ПРОДАЛИ. ТАКВИ НИКОМ НЕ ТРЕБАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ВСВД

15.06.2018 07:35

ПА КО КОЦИ ЗАКОН О ПОРИЈЕКЛУ ИМОВИНЕ???? ВЕЦА ЈЕ ИМОВИНА ДОДИКА И ЛУКАЦА ,ПЕТРОВИЦА .. НЕГО СВИХ ФУНКЦИОНЕРА ОПОЗИЦИЈЕ ЗАЈЕДНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гмтбр

15.06.2018 07:47

За почетак дајте лијеп примјер и предложите смањење сопствених плата, тужно и лицемјерно је причати о обесправљеном народу а имати мјесечну плату око 7000 КМ .Лицемјерно је причати о непотизму и страначком запошљавању кадрова кад у свим општинама у којима сте на власти као и у установама заједничких институција БиХ радите потпуно исте ,погрешне и накарадне , ствари које ради актуелна власт у Републици Српској. Како мислите извести апстиненте кад немате нити један позитиван примјер ,а апстиненти ће одлучити изборе а не ФБ и Твитер коментари . У ПАМЕТ СЕ МЛАДЕНЕ ДОК ЗАИСТА НЕ БУДЕ КАСНО ЗА СВЕ НАС .

ОДГОВОРИТЕ
Name

зорандоц

15.06.2018 08:50

Потписујем све написано..

Name

ре

15.06.2018 11:02

Управо тако. Ако опзиција претендује на власт, требало би да направи нешто другачије од политичара који су на власти. Првенствено да се одрекне дијела привилегија. Нпр. да дио својих великих плата дају сиромашнима или да оснују неки фонд одакле ће се финансирати сиромашни и болесни. Да скрену пажњу јавности нечим што их разликује од ових других. Иначе , њихова прича, ма каква она била, нема никаквог ефекта од троше колико и ови други, док возају иста аута и сл. А, што се тиче власти и цијена горива, не морају смањити цијену ако је то немогуће. Ево мога приједлога, шта да ураде за замјену, чиме ће истовремено привуће и оне који никад за њих не би гасали, а и напунити буџет: усвојте експресно закон о поријеклу имовине и поступите у складу са њим. Нећете? Нећете-логично.

Name

Драган б

15.06.2018 11:05

Заиста се у свему слазем назалост све су партије усмјерене против народа

Name

Дарко Миха

15.06.2018 07:59

Босићева констатација да је народ почео да се буди је потпуно тачна и то је видљиво на сваком кораку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

15.06.2018 08:00

Битно је да се Бањалука пробудила. Иначе Босић је прави човјек господин који је остао исти и досљедан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Ивић

15.06.2018 08:03

Босић је синоћ рекао голу истину, без увијања и о стању у нашем друштву и размишљању обичних људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

15.06.2018 09:34

Вријеме је заиста сазрело за промјене .

ОДГОВОРИТЕ
Name

сретан бајрам

15.06.2018 10:19

Сретан Бајрам свим људима исламске вјероисповјести. Данас се слави, ви о Додику, акцизама, одморите мало, много људи из федерације трази овде себи утјеху. Знамо ми да је босиц васе цедо, ал он је плацен да на бајрам прица али ви послусајте драгог алаха, данас тразите опрост у миру. Сретан бајрам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васић Миливоје проф

15.06.2018 11:12

Босић је велики господин и нада све поштен човјек.Патрота и Србин од главе до пете...учесник рата у јединицама ВРС у Брчком,гдје је био командант чете и једва живу главу извукао.Надам се да ће сада срушити СНСД-овог градоначелника у Брчком и вратити СДС на власт у Дистрикту и довести новог градоначелника Е.К.,који је највећи Србин од свих Срба у дистрикту.НАПРИЈЕД МЛАДЕНЕ!!!!! Срби и народ су уз тебе!!! Доле Милић Синиша!!! ЖИВИО нови градоначелник ЕК!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Косовац

15.06.2018 11:21

Подрска за укидање акциза ја би тразио

ОДГОВОРИТЕ