Емотивни Лопетеги на представљању у Реалу...

Јуче ми је био најтужнији дан после смрти мајке! А данас најсрећнији у животу! Доста емоција, па и сузних очију. . .

Фудбал 14.06.2018 | 21:45
Емотивни Лопетеги на представљању у Реалу...
Остао је Ђулен Лопетеги без места селектора, али је сада представљен као нови тренер Реал Мадрида. И званично. И то у термину када се у Русији играо први меч тог истог Мундијала. Случајно или намерно процените сами.

Како било, овај долазак Лопетегија на место тренера Краљевског клуба биће упамћен у историји као један од контроверзнијих. Са отказом Ђулену, Реал Мадрид је чак уштедео 2.000.000 евра колико је морао да плати. Већ је најављено да ће потписати уговор до лета 2021. године.

Уместо да спрема екипу за меч против Португалије, Лопетеги се нашао на представљању у Реал Мадриду. Троструком шампиону Европе заредом.

"Ово је дан узбуђења, хвала председнику, хвала Реал Мадриду због поверења и одговорности. Борићемо се да одржимо клуб где јесте и да га можда и поправимо. Желимо да освојимо све и инспирисани смо да то и урадимо", рекао је Лопетеги.

Било је после тога и доста емоција, сузних очију...

"Јуче ми је био најтужнији дан у животу, а најтужнији је био смрт мајке. Ипак, данас ми је најсрећнији дан у животу", рекао је Лопетеги у емотивном излагању.

Како ће Лопетеги гледати на меч Шпаније и Португалије на Светском првенству?

"Навијачу сутра као Шпанац. Репрезентација ће имати сјајно Светско првенство и осећам да сам део тима".

Шта за Лопетегија значи лојалност?

"Говорити истину. Уговор је био договорен пре Светског првенства, а не током. Био сам искрен према играчима и перфектно су разумели све".

А шта каже Флорентино Перез...

"Желели смо да ово урадимо после Светског првенства, али многе околности су нас натерале да будемо сада овде са сликом нове етапе. Велико ми је задовољство да вам представим некога ко познаје ово место савршено".

Да ли је ово издаја репрезентације Шпаније?

"Нема разлога да се овај потез посматра као нелојалност. Достигли смо договор за неколико сати и желели смо да га објавимо пре почетка Светског првенства да бисмо избегли цурење информација које би могло да утиче на нашу репрезентацију на Мундијалу. Морамо да радимо на томе да бранимо оне који желе да укаљају наш имиџ", рекао је Перез.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар