СП: Не спавајте са странцима - желимо само руску дјецу!

Тамара Плетњова, преседавајућа у Комитету за породицу у руској Думи, апеловала је веома контроверзно на жене у Русији да не ступају у сексуални однос са посетиоцима за време трајања Светског првенства.

Фудбал 17.06.2018 | 10:45
СП: Не спавајте са странцима - желимо само руску дјецу!
Она сматра да Рускиње треба да рађају искључиво руску децу – "да се брину о породици, да живе заједно и складно, као и да едукују своје наследнике".

"Чак и ако се десе бракови након таквих ситуација, девојке не умеју из њих да се извуку. Онда, долазиће у моју комисију, плачу, одузето им је дете и тако даље”, казала је Плетњова.

Плетњова је на овај начин одговорила на питање како види велики број страних очева, који су током и после Олимпијских игара у Москви 1980. године добијали децу са Рускињама.

"Та деца су патила тада, а пате и данас. Знате и сами врло добро, у реду када су то припадници једне расе, али не када су из више раса. Нисам националиста, али опет... Знам да та деца пате јер их напусте и то је тô, а она остану са својим мајкама".

Њена канцеларија рекла је да се Плетњова више неће оглашавати, али се недуго затим огласио и Александер Шерин, члан Комитета државне одбране, истакавши у разговору за радио станицу 'Говорит Москва' да су велика такмичења "идеална позадина за ширење инфекцијских обољења".

"Чињенице су да ти људи долазе са свих страна света, из другачијих климатских зона и не могу да се адаптирају тако лако, па су због тога још подложнији болестима. Не знам, можда би европски званичници требало да реагују и упозоре људе да не долазе у контакт са људима са других континената", рекао је Шерин, додавши да је забринут и за ширене наркотика.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рус

17.06.2018 09:10

Тако и треба свака цаст .

ОДГОВОРИТЕ