Званично: Урош Рачић у Валенсији!

Откупна клаузула 100. 000. 000 евра! Сада је стварно готово.

Фудбал 14.06.2018 | 17:45
Званично: Урош Рачић у Валенсији!
Сада је и званично - Урош Рачић је нови фудбалер Валенсије!

Било је само питање тренутка када ће комплетан посао бити званично обављен, а Валенсија је у среду поподне јавност обавестила да је дојучерашњи фудбалер Црвене звезде задужио опрему и да се за клуб везао до јуна 2022. године. 

Рачић је у уторак обавио све потребне медицинске прегледе, а данас је током дана завршена комплетна папирологија у присуству младог фудбалера и његовог агента Владе Глушчевића. Како је откривено,Рачићева откупна клаузула биће 100.000.000 европских новчаница!

"Уроша доводе га као залог за будућност, тренер и сви у клубу су веома срећни сто се определио за Валенсију јер је последњих сати пре него што је одлучио да то буде Шпанија било напето. Клубови су почели да лицитирају са ценом и условима, али кажем - Урош је преломио не само због тога сто је Валенсија била најзвучније име, већ зато што долази у клуб који има најмлађу екипу у Шпанији и сви у клубу верују у њега. Имаће лепу будућност и услове за адаптацију на фудбал, који му одговара у потпуности", рекао је ВладаГлушчевић за МОЗЗАРТ Спорт.

Мада није званично откривено, из Валенсије су претходних дана стизале информације да ће Црвена звезда на име трансфера добити око 2.000.000 евра, плус још 20 одсто од наредне продаје. Рачић би од Валенсије на годишњем нивоу требало да инкасира око 750.000 евра. 

Рачићева конкуренција на средини терена у наредној сезони биће недавно откупљени Жофри Кондогбија, те капитен Дани Парехо, јануарско појачање Франсис Кокелан и млади Карлос Солер. У комбинацији је и српски везиста Немања Максимовић, који је на прагу одласка са Местаље.

Валенсија ће се наредне сезоне такмичити у Лиги шампиона. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар