ЛН: Србија може и без најбољих, борба за 2. мјесто!

После подвига шампионки Европе и победе против Американки, пред нашим одбојкашицама лакши део посла, два дуела са аутсајдерима, Аргентином и Јужном Корејом.

Остали спортови 13.06.2018 | 17:15
ЛН: Србија може и без најбољих, борба за 2. мјесто!
Нема селектора Зорана Терзића – нема проблема. Нема најбоље поентерке Лиге нација Тијане Бошковић, средње блокерке Стефане Вељковић, прве техничарке Ане Антонијевић, стартног либера Силвије Поповић, повређене Бранкице Михајловић – нема проблема за шампионке Европе. После сензационалне победе над Американкма у ослабљеном саставу, Србија је два кола пре краја новоформираног такмичења изборила пласман на завршни турнир у кинеском Нанђингу од 27. јуна до 1. јула.

Сад пред изабраницама Бранка Ковачевића (мења одсутног Терзића) следе дуели са два аутсајдера Аргентином и Јужном Корејом. Победе у ова два дуела нису императив, али било би штета не завршити лигашки део са два лака тријумфа и осигурати добру позицију пред Ф6. Србија ће са Бразилом да се бори за друго место јер је тешко оечекивати да ће Американке да испусте пол позицију.

Ривал српским одбојкашицама у ноћи између среде и четвртак по нашем времену је домаћин петог викенда, Аргентина. Јужноамеричка селекција је тек у 13. колу на свом терену забележила победу у Санта Феу и то против Јужне Кореје.

Традиција је апсолутно на страни Србије, која је победила свих пет пута Аргентинке, које су узеле само сет нашој селекцији, и то 2012. на Гран прију. Победа Српкиња не би требало да се доводи у питање.

Пласман на завршни турнир избориле су четири селекције: САД, Србија, Бразил и Кина као домаћин завршног турнира. Траже се још два места, а боре се три репрезентације: Холандија, Турска и Италија. Холанђанкама треба још једна победа да обезбеде Нанђинг, али у среду имају тежак дуел са олимпијским шампионкама, Кинескињама. Оне су већ на Ф6, али неће бити лако „лалама“. Италијанке имају зицер против Белгије и надају се киксу ривалки. Турска мора да победи Немачку, која нема шанси, али игра на свом терену у Штутгарту и сигурно неће бити лак залогај.

Русија је разочарала у Лиги нација. С друге стране, Пољакиње су касно упалиле моторе. У сјајној су форми, имају пет узастопних победа, али лош почетак их је коштао елиминације.

Подсетимо, у Лиги нација прво одлучује број победа, па тек онда број бодова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар