Федерер: Знам кога треба да се чувам на Вимблдону

Освајач осам гренд слем пехара у Лондону открио ко ће му бити најтежи ривали ове године на најпрестижнијем турниру на трави.

Тенис 19.06.2018 | 17:30
Федерер: Знам кога треба да се чувам на Вимблдону
Роџер Федерер пропустио је сезону на шљаци како би што спремнији дочекао серију турнира на трави, својој омиљеној подлози. У жижи је наступ на Вимблдону, турниру на којем брани трофеј и чији је пехар освајао највише у историји - чак осам пута.

Швајцарац је рекао да га и ове сезоне очекује велики изазов у Лондону, а именовао је и највеће ривале.

"Пре свих то ће бити Рафа Надал. Мислим да ће на Вимблдон дочекати у одличној форми", прво је изјавио је Федерер.

"Нисам превише размишљао о томе ко су највећи фаворити ове сезоне. Рафа је увек опасан. Освојио је пехар два пута, из године у годину игра све боље и агресивније на брзим подлогама. Он није само краљ шљаке, јер игра одлично на свим подлогама", рекао је Федерер.

Ипак, опасност му неће претити само од Шпанца.

"Ту су и Марин Чилић, Хуан Мартин дел Потро, а очекујем и да ће се Новак Ђоковић вратити снажнији. Већ је ове године приказао сјајну игру. Такође, надам се да ће ту бити и Енди Мареј и Стен Вавринка", напоменуо је 36-годишњи Федерер.

Ту није крај листе ривала.

"Сигурно сам заборавио једног или двојицу. Шта је са Александром Зверевим? Сигуран сам да ће имати добру сезону. Много је научио на Ролан Гаросу где је играо неколико мечева у пет сетова. И у Мајамију је играо добро. Показао је да може бити одличан на трави. Његов сервис и ритерн отварају му много могућности", напоменуо је други играч света.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар