Судија послије притвора: Ко ради, тај и гријеши!

Срђан Обрадовић, фудбалски судија који је због своје одлуке у притвору провео скоро месец дана, објашњава своју одлуку током дуела Спартак Суботица - Раднички Ниш.

Фудбал 13.06.2018 | 20:10
Судија послије притвора: Ко ради, тај и гријеши!
После нешто мање од 30 дана проведених у притвору, фудбалски судија из Јагодине, Срђан Обрадовић, дао је ексклузивну изјаву за Вечерње новости.

"У том тренутку ја сам видео пенал и зато сам свирао казнени ударац. На месту на ком сам стајао, видео сам да је рука играча била спуштена. Зато сам мислио да је било играње руком и латио се пиштаљке", објаснио је Обрадовић дан по изласку из притвора Окружног затвора у Новом Саду, у којем је био због сумњи да је злоупотребио службени положај током утакмице Спартак Суботица - Раднички Ниш (2:0), игране 13. маја у Суботици.

"Видео сам играње руком", додао је арбитар који већ 17 година дели правду на фудбалским утакмицама, а седам сезона је у највишем рангу - Суперлиги.

Обрадовић је рекао и да му је после досуђеног пенала пришао капитен Радничког и питао га да ли је сигуран у своју одлуку, на шта је он одговорио да јесте.

На питање "Новости" да ли се осећа као "жртвено јагње", Обрадовић је кратко рекао да "ко ради, тај и греши".

Дуел Спартака и Радничког био је важан због борбе за треће место Суперлиге, које води у квалификације за Лигу Европе. Испоставило се да је Раднички и поред пораза у Суботици заузео ту позицију, али се и Спартак нашао на међународној сцени пошто је Партизан у финалу Купа савладао Младост из Лучана.

Спорни пенал досуђен је у 79. минуту, при вођству Спартака 1:0, а можете га видети на снимку од 4:58:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар