Прогноза: Упаљен жути метео-аларм

У већем дијелу БиХ на снази је жути метео-аларм због најављених пљускова и грмљавине.

Босна и Херцеговина 13.06.2018 | 09:26
Прогноза: Упаљен жути метео-аларм
Према прогнозама метеоролога, понегдје ће бити јачих пљускова уз обилније падавине, уз појаву града понегдје.

Жути аларм на снази је за подручје бањалучке, фочанске, мостарске, ливањске, сарајевске, тербињске, тузланске и вишеградске регије, саопштено је из Републичког хидрометеролошког завода.

За подручје приједорске регије на снази је наранџасти метео-аларм.

У Републици Српској данас ће бити топло, спарно и нестабилно вријеме уз смјену сунчаних периода са кишом и пљусковима са грмљавином. Очекују се и локалне непогоде.

Средином дана облачност која доноси пљускове са грмљавином полако се шири ка сјеверу и истоку. Очекују се и локалне непогоде, поготово на истоку и крајњем сјеверу дуж ријеке Саве, уз јаче падавине, а понегдје ће бити и јаког до олујног вјетра и града.

Биће топло, а због повећане влаге и спарно. Увече и у ноћи слабе падавине јављаће се понегдје на западу и сјеверу. При јачим пљусковима очекује се нагли пад температуре.

Сутра се у Српској очекује освјежење уз осјетни пад температуре. Киша ће почети на западу и сјеверу већ током јутра и у овим предјелима биће и знатно свјежије.

На југу и истоку у првом дијелу дана биће суво уз сунчане периоде, а затим нестабилно уз пљускове са грмљавином. У овим предјелима се очекују и локалне непогода уз јаче падавине и појаву града понегдје.

Највиша дневна температура ваздуха од 20 до 28, а у вишим крајевима на западу од 15 степени Целзијусових.

У петак, 15. јуна наставља се облачно и мало свјежије вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином. Повремено ће бити и јачих падавина.

Минимална температура ваздуха од девет до 15, на југу до 18 степени, а највиша дневна од 19 до 25, на југу до 28, у вишим предјелима од 16 степени.

У суботу, 16. јуна у првом дијелу дана биће облачно уз слабу кишу. Током поподнева на западу и сјеверу суво уз сунчане периоде, а на истоку остаје облачно уз честу кишу и пљускове са грмљавином.

На југу топлије и нестабилно уз повремене пљускове. Биће и мало топлије.

Минимална температура од 14 до 18, у вишим предјелима од 10 степени. Највиша дневна температура од 21 до 26, на југу до 29, у вишим предјелима од 17 степени.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар