"Прави" Роналдо нема дилему: Бразил је фаворит!

Легендарни бразилски фудбалер изјавио је да није важно да Бразил само освоји Свјетско првенство у Русији, него да и навијачима пруже одличну и квалитетну игру.

Фудбал 15.06.2018 | 10:00
"Прави" Роналдо нема дилему: Бразил је фаворит!
Легендарни бразилски фудбалери Луис Назарио де Лима Роналдо изјавио је да није важно да Бразил само освоји Свјетско првенство у Русији него да и навијачима пруже одличну и квалитетну игру.

"Наша репрезентација тренутно игра веома добро. Посебно смо у посљедње двије године са селектором Титеом почели играти доста боље. Имамо младу селекцију која има веома мотивисане фудбалере. Имамо и младе играче који ће први пут играти на Свјетском првенству, али то уопште код њих не изазива стрес него узбуђење. Вјерујем да ће Бразил бити успјешан. Бразил видим као фаворита", рекао је "прави" Роналдо.

Међу фаворитима види још и Њемачку, Шпанију и Аргентину.

"Француска такође има веома младу и талентовану екипу. Потребно је да се на једном мјесту нађе неколико фактора да би се освојио Мундијал. Надам се да ће Бразил спојити све ове факторе и да ће се из Русије вратити с титулом. Ипак, поред титуле, од репрезентације Бразила очекујемо и добру игру. За Бразил није довољно само да освоји титулу. Требамо свима показати како играмо лијеп фудбал", рекао је Роналдо у обраћању новинарима на програму који је организован у Москви.

Истакао је и како би волио да Нејмар настави постизати голове па да чак престигне и њега самог по броју погодака у репрезентацији Бразила.

"Да Нејмар обори и рекорд Пелеа, а не само мој. Његови голови значе и више титула за Бразил и више освојених првенстава. Срећан сам због његове велике жеље и воље за побједама. На тај начин помаже и репрезентацији", казао је Роналдо.

На питање о постојању велике конкуренције за дрес између Фирмина и Жесуса, рекао је да је у селекцији Бразила увијек постојала огромна конкуренција.

"У Бразилу ће увијек бити конкуренције јер се екипа састоји од најбољих играча на свијету. Сви репрезентативци играју у великим европским клубовима. Наравно да тај важан задатак има и селектор Тите. Изгледа да Габриел Жесус тренутно има загарантовано мјесто у екипи. У мечевима у којима је играо постизао је голове. Фирмино ће и с клупе бити врло важна мотивацијска снага", рекао је легендарни Бразилац.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар