Ђачка инфантилност, географска симболика и капитенска трака...

А да се не лажемо, без Банета то није исти тим. Годинама већ. . .

Фудбал 14.06.2018 | 23:00
Ђачка инфантилност, географска симболика и капитенска трака...
Има у тој већ сада тромесечној причи и дечје игре - мада томе није место на Мундијалу - а има и географске симболике. Да, о случају ражалованог капитена Бранислава Ивановића причамо. Сигурно знате бар један пример о инфантилном ђаку који просто не сме да каже родитељима истину о лошим оценама на полугодишту, него чека дан додељивања књижица. И нада се да ће се све то променити. Или да ће му родитељи просто преспавати тај дан. Не суочава се с проблемом, већ чека да проблем дође до њега... А то је опасно.

Добро је што у табору Орлова потенцирају здраву и феноменалну атмосферу по доласку у Светлогорск. Верујмо да је уистину тако, али... Ако крене по злу од првог меча против Костарике, биће оних који ће рећи да ни медији, ни јавност нису довољно потенцирали причу о одузетој траци Бранислава Ивановића. Посебно јер ће тада пред очима јавности излетати фрејмови и говор тела некадашњег предводника Орлова по доласку у тренинг центар Орлова.

Сви су се у том већ апострофираном случају „капитенска трака“ дистанцирали од проблема. Некадашњи члан Челсија се препустио линији мањег отпора, чекајући да вода однесе све написе, приче и урбане легенде. СелекторМладен Крстајић је само рекао да је то његова одлука и да се Ивановићпонео као професионалац. Да јесте професионалац сви смо одувек и знали, а потврду смо добили и на свакој припремној утакмици коју је Ивановићодиграо после одузете траке. Последњи пример против Боливије. Без грешке. Тек да нас подсети колико значи овој екипи.

Ту је, дакле, требало да стоји тачка, али... Крајње је чудно да је Бранислав Ивановић потпуно сам изашао из аутобуса којим су Орлови стигли на обалу Балтичког мора... Није га било ни на заједничкој фотографији из авиона. Једини је недостајао. Цела земља је одавно приметила да га није било у једном рекламном споту у чијем је сценарију промовисано јединство тима. Многи су се запитали и коме је био уперен онај прст после гола Боливији?

А да се не лажемо, без Банета то није исти тим. Годинама већ. И ма колико дежурни критичари сумњали у његове тркачке способности у позним играчким годинама, Ивановић је најбоље што Србија има у дефанзиви. Посебно на десном беку. И ту јесте тачка.

На већ описани начин јуче су га орасположил припадници локалног становништва, довољно да подигне прст и бар на кратко врати осмех на лице... Можда и спонтано покаже да је у Русији и даље он брендиран играч. Међутим, да је у природи Бранислава Ивановић да буде нерасположен и крије поглед од камере све горе написано не би имало смисла. Али ова Ивановићева чудна озбиљност (да не кажемо скршеност), нема додирних тачака са карактеристикама Немање Видића. На изразу лица боксера из источне Европе Видић је направио каријеру, често био равнодушан према позитивним и негативним појавама око њега. Ивановићникад није био такав тип. Он је водио сопственим примером.

И није просто логично да у јесени каријере, када је већ изједначио национални рекорд по броју утакмица за репрезентацију, Бранислав Ивановић напрасно добије жељу да постане Немања Видић после Немање Видића... Надамо се само да популарни Бане заједно са руководством Савеза и члановима стручног штаба није срастао у кожу оног ученика с почетка текста који нема снаге да каже родитељима за лоше оцене.

Дошли смо и до у лиду поменуте географске симболике. Калињинград, који се налази у непосредној близини базе Орлова, представља руску базу којом велика светска сила воли да плаши НАТО савезнике из окружења. Калињинград је натрпан оружјем да се у његовој близи не сме играти шибицом и потпалити ватру. Јер може све да изгори за неколико мили секунди.

Ваљда то зна и селектор Крстајић...

Извор: моззартспорт

Фото: СТАР СПОРТ

Коментари / 0

Оставите коментар