Вране крвнички напале дјевојке

У два одвојена случаја у бањалучком насељу Старчевица вране су напале дјевојке, а један случај догодио се у близини пасареле која је у непосредној близини Основне школе "Бранко Радичевић", а свједочили су му школарци.

Република Српска 12.06.2018 | 13:50
Вране крвнички напале дјевојке
"Све се догодило у пар секунди. Прво сам примијетила да су вране напале једног човјека на бициклу, а убрзо су се окомиле на мене. Пјешачила сам у непосредној близини пасареле на Старчевици када ме одједном ударила врана у леђа. Окренула сам се и видјела како се друга врана спушта према мени. Потрчала сам према оближњој пекари и тако се спасила", готово у једном даху испричала је Сања А. из Бањалуке.

Додаје како је осећај страха био неописив.

Овом нападу свједочило је и неколико школараца који су били на путу до школе, али храбре дјечаке ни застрашујући врисак дјевојке није спречио да оду на наставу.

Друга Бањалучанка Јелена Ј. имала је идентично искуство, само што је у њеном случају врана била још упорнија.

"Нормално сам шетала поред зграде када сам осјетила да ме ударила птица. Осјећај који ме обузео се не може описати, али укратко било је ужасно. Врана је била толико упорна да је када сам утрчала у стубиште ударила у стакло од улазних врата, а затим одлетјела", испричала је Јелена Ј.
 
Ниједна од дјевојака није могла ни претпоставити шта би могао бити мотив напада, јер у близини нису виделе ништа необично.
 
"Из прича других пријатеља сам чула да вране знају напасти ако им птић испадне из гнијезда па га на тај начин покушавају сачувати, али нисам видјела ништа томе слично", додала је Бањалучанка.

Вране су напале и бициклисту у бањалучком насељу Нова Варош нанијевши му лакше повреде.

"Човек је нормално возио бициклом када га је са леђа ударила врана и оборила. Видио сам да је и врана одмах пала поред човјека који јој је вратио шутирајући је по бетону", испричао је саговорник који је желио остати анониман.

(Блиц) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мирка

12.06.2018 11:55

Мог сина су напале прије десет дана у Анте Јахицка насељу динете се препало страсно у главу га ударила само је пролазио и казе само је осјетио кандје и кљуном га ударила по глави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

12.06.2018 12:18

Ово је најава за несто много горе , мозда неки земљотрес или слицно ?

Name

За пендула

12.06.2018 12:45

Да за СНСД,, најава народног устанка и пада режима са власти.

Name

ре пендула

12.06.2018 23:10

Бог све види и све зна. Неправда је уцињена мора се платит. Бог Зулум неволи. Погледај снимак како скорпиони убијају невину дјецу и то у ледза. Размисли те о томе .

Name

Саша

12.06.2018 12:33

И у Приједору слично, парк у околини средњих школа, причам са колегицом кад их видим да гракћу са дрвећа и облијећу. Рекао сам јој да се склонимо да нас не би напале. Вјероватно имају младе па их бране, не видим друго објашњење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Превише

12.06.2018 18:36

Их се накотило, иначе су некад живјеле у природи, данас чепркају по градским депонијама и нападају у потрази за храном. То је такође проблем који треба рјешавати, али нема ко!

Name

Ре

15.06.2018 04:04

Ма тога је увјек било,само сто смо ми мало размазенији сад.

Name

Дарио

12.06.2018 12:51

Да хоце неког из ове банде на власти нападну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За дариа

12.06.2018 13:29

Пази да неби према теби кренуле

Name

тијана

12.06.2018 13:29

Дал је могуће да не умете више нормално да пишете коментаре и држите се теме. Пустите бре политику "у свему". Уколико се у непосредној близини налази гнездо и ако сте на путу испод или око дрвећа са гнездима, у прелазу између пролећа и лета, оне из страха бране подручје.

Name

За Тијану

12.06.2018 14:09

Слазем се за политику.Бања Лука увијек има велики број врана, али не сјецам се оваквих догадјаја.

Name

Радомир

13.06.2018 04:10

Вране легу сада младе,а велике су вруцине вода им је далеко па су постале нерозне.Људи гледајте једну реалност полазите од себр и вама када несто фали и ви нисте исти,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

13.06.2018 06:55

Јутрос, када сам ишла на посао, такодјер насеље Старчевица, код пасареле, врана ме ударила у главу. онда се обрушила у пар наврата према мени. Скинула сам џемпер и млатарала према врани. Случај сам покушала пријавити Комуналној полицији. Били су љубазни, али су ми рекли да не знају коме да се обратим.