Судија ''оног'' пенала пуштен из притвора!

Фудбалски судија Срђан Обрадовић, ухапшен под сумњом да је злоупотребио положај, у понедељак поподне пуштен је из притвора Окружног затвора у Новом Саду.

Фудбал 12.06.2018 | 19:15
Судија ''оног'' пенала пуштен из притвора!
Арбитров бранилац, адвокат Горан Карадаревић, потврдио је “Новостима” да је његовом клијенту укинут притвор и да ће се у даљем поступку бранити са слободе.

Обрадовић је приведен због сумњивог пенала који је досудиона утакмици између суботичког Спартака и нишког Радничког.

Како пишу "Новости", у досадашњој истрази која се води у Посебном одељењу за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, саслушани су сви сведоци, тако да су престали разлози за Обрадовићев даљи останак у притвору.

Поред тога, прегледан је и снимак утакмице која је преношена на телевизији, а који се такође налази у судским списима.

Делиоцу правде на травнатом терену на терет се ставља да је на мечу између Спартака из Суботице и нишког Радничког, одиграном 13. маја у Суботици, злоупотребио службени положај. Та злоупотреба се, како сазнају "Новости", огледа у томе што је свирао пенал за домаћу екипу и на тај начин, како се сумња, суботичком прволигашу прибавио корист, односно бодове.

Сам Обрадовић је, на саслушању у Тужилаштву тврдио да му пре меча нико нико није говорио како треба да суди, и да сматра да је његова одлука била исправна.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар