Илија Столица преузео шампиона Словеније!

Српски тренер Илија Столица каријеру ће наставити као шеф стручног штаба љубљанске Олимпије.

Фудбал 12.06.2018 | 18:15
Илија Столица преузео шампиона Словеније!
Столица у Олимпији! Српски тренер званично промовисан, довео петорицу помоћника, обећао доминацију на свакој утакмици.

Столица је наследио Хрвата Игора Бишћана који је напустио клуб упркос освајању дупле круне протекле сезоне.

Наш млади стручњак је протекле сезоне био тренер Војводине од децембра до априла, али је поднео оставку због "подељене средине" и упада навијача на тренинг.

Претходно је био тренер Вождовца у којем је и привукао пажњу, па се током претходне сезоне спекулисало да би можда могао да преузме Партизан, у којем је радио као асистент 2015. 

Спекулисало се да Олимпија жели још једног бившег тренера Партизана Марка Николића, који је водио клуб пре неколико сезона али га је напустио после расистичког скандала.

Љубљански тим је послао понуду и бившем тренеру Црвене звезде Славиши Стојановићу, али је он одбио позив. Спекулисало се и о Крунославу Јурчићу и још неколико имена, да би на крају на Стожице стигао Столица. 

"Тражили смо тренера који ће бити добро решење на дуге стазе. Тренера који тражи офанзиван, нападачки фудбал и који ће развијати младе словеначке фудбалере, што је кључно за Олимпију", рекао је председник клуба Милан Мандарић. 

Експресна реалиазција посла. Пре четири дана најављено, овог уторка завршено. Илија Столица промовисан је у Љубљани како нови шеф стручног штаба Олимпије.

Српски тренер је потписао двогодишњи уговор и одмах наговестио да у главном граду Словеније има високе амбиције. Како у смислу одбране дупле круне, тако и у покушају да се узасном стазом пробије до групне фазе Лиге шампиона.

„Јасно ми је да сам дошао у клуб високих амбиција. То је био и пресудни фактор да се определим за ову авантуру. Од тренутка кад ме је Олимпија контактирала, погледао сам велики број утакмица, упознат сам с квалитетом садашњег тима. Освајање дупле круне минуле сезоне је феноненалан успех, морамо да наставимо тим темпом, како бисмо и наредне такмичарске године уживали у том успеху“, предочио јеСтолица, на стадиону „Стожице“ обрео се захваљујући нашем агенту Војиславу Петровићу, кључном човеку за реализацији овог посла после преговора са председником Миланом Мандарићем.

Петровић је завршио преговоре у којима је руководство Олимпије инсистирало баш на профилу тренера какав јеИлија Столица, с циљем да се клуб уздигне на европски ниво. Ваља истаћи да је Столица у Љубљану довео и петорицу помоћника, с којима је сарађивао у Вождовцу и Војводини. У питању су помоћници Александар Линта, Горан Сретеновић и Јован Дамјановић, кондициони тренер Душко Кораћ и стручњак задужен за рад са голманима, Миљан Весић.

„Олимпија је клуб са великом традицијом и базом навијача, заслужује најбоље резултате. Они су увек мерило успеха. Постоје различити начини како да се до успеха дође. Обећавам да ћемо играти агресиван фудбал, покушаћемо да доминирамо на свакој утакмици. Имамо четири седмице да се припремимо за квалификације. Урадићемо све што је до нас да брзо изградимо контуре екипе. Једва чекамо први меч у походу на Лигу шампиона“, додао је Столица.

Фудбалери Олимпије ће у среду почети припреме за нову сезону, а први циљ је борба за Лигу шампиона. Тим из Љубљане креће из првог кола квалификација, у којем ће бити у групи неповлашћених тимова. 

Тако ће Олимпији један од потенцијалних ривала бити и Црвена звезда, а поред ње Лудогорец, Селтик, АПОЕЛ, Легија, Астана, Малме, Росенборг...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар