За Кима само посебне мјере?

Сјевернокорејски службеници осигурали су све аспекте и подручја око свог лидера Кима Џонг Уна у Сингапуру. Ким се возио у лимузини која је отпорна на метке и окружена тјелохранитељима.

Свијет 12.06.2018 | 10:57
За Кима само посебне мјере?
Ким је дошао транспортним авионом ИЛ-76 који је био пун ствари за његову безбједност. Имао властите залихе хране и преносиви тоалет како нико не би могао узети његову столицу, објавио је корејски портал "Цхосун Илбо". 

Лидер Сјеверне Кореје користио је два авиона како посматрачи не би знали у којем је. Три авиона су полетјела из Сјеверне Кореје у сат времена у недјељу, ИЛ-76, "Аир Цхина" Беоинг 747 и Илyусхин ИЛ62. Ким је стигао летом "Аир Цхине" након што је посматрао прва два лета као дио диверзионе тактике због његовог страха да не буде убијен током самита.

Тркаче тјелохранитеље повео је са собом и у Сингапур. Све вријеме су трчали око његове лимузине од тренутка када је ушао у њу. У његовом конвоју било је више од 20 возила, међу којима и амбулантна.

Ово је најудаљенији пут на који је Ким отишао из своје земље и због тога је био забринут да ће га неко убити.

Иако прича о покретном тоалету звучи екстремно, Ким је имао добар разлог за то.

Наиме, познато је да су ЦИА и друге шпијунске агенције прикупљале дио информација кроз измет.

Током посјете Михаила Горбачева Вашингтону 1987. године, његова одлука да остане у совјетској амбасади умјесто у Блер Хаусу, окончала је планове ЦИА планове да покуша покупити столицу совјетског диктатора након што МИ6 такође није успио у том покушају током његове посјете Лондону. 

У Блер Хаусу је тада био најмање један тоалет који је имао функцију прикупљања узорака урина и столице.

Слична мисија била је проведена против краља Фарука у Египту када је посјетио Монте Карло. Француска обавјештајна служба покупила је узорке урина совјетског лидера Леонида Брежњева.

Амерички предсједници уважавају исту заштиту као Ким када су у питању њихове тјелесне функције. Тајна служба је донијела предсједнику Џорџу бушу покретни тоалет када је 2006. године био у посјети Аустрији.

Столица може пружити вриједне информације о здрављу особе, колико добро функционише пробавни тракт, дебело цријево, да ли има неке болести и да ли користи неке лијекове.

С друге стране, Трамп је стигао својим Аир Форце Оне авионом и возио се рутом која је била осигурана полицијом, али и пуна знатижељних грађана који су га фотографисали.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар