Вече које ће Бранко Лазић памтити!

И званично постао играч с највише трофеја у историји Црвене звезде!

Кошарка 12.06.2018 | 08:30
Вече које ће Бранко Лазић памтити!
Мало је играча који су у овом миленијуму оставили дубок траг у Црвеној звезди. Тек на прсте могу да се поброје они који су заиста придобили тако велике симпатије навијача црвено-белих и пронашли посебно место у њиховим срцима, а један од њих је Бранко Лазић.

Момак који је доживео да му крцате трибине дворане Александар Николић скандирају зато што је свих ових година био непресушни извор енергије, бескрајне пожртвованости и неко коме је увек било важније да противника стрпа у задњи џеп, него било шта друго вечерас је добио потврду да је заиста јединствен.

Наиме, Бранко Лазић је одбраном српског трона у финалу Суперлиге стигао до свог једанаестог трофеја у дресу црвено-белих, чиме је искочио на прво место листе играча са највише освојених пехара у историји Црвене звезде. До треће утакмице финала против ФМП из Железника Звездин капитен делио је највишу позицију са некадашњим капитеном Луком Митровићем, али је вечерас засенио и свог дугогодишњег саиграча.

Откако је 2011. године пребачен из система ФМП, па све до данас Бранко Лазић у својој приватној ризници трофеја има три шампионске круне у АБА лиги, четири Купа Радивоја Кораћа и сада четири пехара српског првака.

Бранко Лазић је рекордер по броју одиграних утакмица у дресу Црвене звезде и засад их има 456. Он је 12. фебруара ове године претекао чувеног Слободана Николића, који је скупио 429 меча.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар