АТП: Ђоковић напредовао једну позицију!

Најбоље рангирани српски тенисер Новак Ђоковић напредовао је на објављеној АТП листи.

Тенис 11.06.2018 | 16:15
АТП: Ђоковић напредовао једну позицију!
Ђоковић је стигао до четвртфинала Отвореног првенства Француске после чега је поправио пласман за једну позицију и сада је 21. на листи најбољих светских тенисера.

Филип Крајиновић је пао за две позиције и сада је 29, док је Душан Лајовић остварио за два места бољи резултат и 58. је на АТП листи.

Србија међу 100 најбољих има још два представника. Виктор Троицки је са 91. дошао на 93. место, док је у првих 100 ушао Ласло Дјере, скоком од девет позиција и сада је 92. на свету. 

Рафаел Надал је у недељу освојио Отворено првенство Француске и задржао је прво место на АТП листи, испред Роџера Федерера и Александера Зверева. 

Полуфиналиста Ролан Гароса Хуан Мартин Дел Потро напредовао је две позиције, до четвртог места, пошто је прескочио Марина Чилића и Григора Димитрова. 

Финалиста Доминик Тим је на седмом месту на листи најбољих тенисера света заменио Кевина Андерсона, који је сада осми, испред Давида Гофана и Џона Изнера. 

Не тако давно светски број 1 Енди Мари пао је за ча 110 позиција па је тренутно тек 157. на листи, а још већи пад доживео је Станислас Вавринка, за 233 места па је тек 263. играч света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар