"Парни ваљак" опет у погону - приоритет титула!

Фудбалери Партизана окупили су се у Спортском центру Телеоптик и започели припреме за нову сезону.  Илић и Тошић предводе Партизан, нови почетак без Суме! Фудбалери Партизана одрадили су у понедељак први тренинг за нову сезону, а тренер Мирослав Ђукић у СЦ Телеоптик на располагању има 34 играча.  Партизан кренуо, приоритет - ТИТУЛА! Фудбалери Партизана почели су данас припреме за нову сезону, а прву утакмицу имаће већ за месец дана у 1. колу квалификација за Лигу Европе. Нема Суме. Ивица Илиев поручио играчима: "Титула је приоритет". Ђукић: "Наш лимит је небо".

Фудбал 11.06.2018 | 14:45
"Парни ваљак" опет у погону - приоритет титула!
Тренеру Мирославу Ђукићу јавила су се 34 играча, а недостају само репрезентативни голман Србије Владимир Стојковић и последње појачање Рикардо Гомеш, који је добио дужи одмор због обавеза у селекцији Зеленортских острва.

Базични део припрема црно-бели ће обавити у Словенији, у Птују, где ће одиграти пет пријатељских утакмица – против Хонведа, Краковије, Ростова, Жилине и Зорје.

Партизан сезону почиње 12. јула у квалификацијама за Лигу Европе. Спортски директор црно-белих Ивица Илиев рекао је да су пред Партизаном велике амбиције. 

"Чека нас много тога, много напорног рада, великих амбиција, али не превеликих, само на нивоу клуба. Ништа више од тога. То је борба на три фронта, титула као приоритет свих приоритета и ове морамо да дамо још више него прошле године", рекао је Илиев.

Тренер Ђукић је на почетку свог говора честитао играчима Партизана "на прошлогодишњим успесима".

"Сезона се брзо завршила, нисам ни успео да вам честитам на прошлогодишњим успесима. Надам се да сте се добро одморили јер нас чека тешка сезона. Спремни смо, богатији смо за годину дана искуства, познајемо се. Не полазимо од нуле као што смо прошле. Надам се да ћемо одмах почети да функционишемо како треба. Желимо да вратимо примат у лиги, да вратимо титулу на наш стадион, да одбранимо Куп. Нема лимита, налазимо се у Партизану. Лимит је небо. Срећно момци", рекао је Ђукић.

Ђукић је навео да Партизан има велике амбиције јер мисли да клуб може да оствари успех за шта "има квалитет" и да треба да буде тим "јер само тако може да успе".

Ппредседник клуба Милорад Вучелић рекао је да таленат није довољан и да играчи треба да се понашају као да су на фронту.

"Играмо на три фронта, треба да играте као да сте на фронту. То значи борбеност јер таленат који сви имате није довољан. Сви сте талентовани, али мора да се да све од себе када се игра за Партизан. Када се да све од себе у свакој утакмици, успех неће изостати", рекао је Вучелић обраћајући се играчима на почетку припрема.

Примарни циљ Партизана у новој сезони биће повратак шампионске титуле, као и одбрана трофеја у Купу Србије, док је жеља да се у Лиги Европа оде што даље.

"Све испод тога је благи неуспех. Наша традиција је толико велика и моћна, то је толико импресивно", навео је председник.

Он је фудбалерима првог дана припрема објаснио шта треба да представља играч Партизана.

"Играч Партизана пре свега мора да воли Партизан, он носи дрес тима са огромном, часном, великом традицијом, препуном трофеја. Та традиција је толико моћна и јака, да онда када ви будете играли по мери својих способности, сама доноси победе. Овај дрес је тежак, али ће стручни штаб да вам помогне да буде лакши. Другачије је играти за Партизан, а другачије за неки други клуб. Већина играча који је играла у Партизану, није играла за моћнији клуб, тога морате да будете свесни", истакао је Вучелић.

Умор, по његовим речима, не сме да постоји, упркос томе што су пред Партизаном три веома дуга и тешка такмичења. Играчи, како је рекао, не смеју ни да помисле на умор.

Вучелић је играчима и стручном штабу пожелео срећу и напоран рад, а искористио је прилику и да пожели успех репрезентацији Србије на Светском првенству у Русији.

Вицешампион Србије за сезону 2017/18. је данас почео припреме за сезону која ће почети раније него икада.

Већ за месец дана, тачније 12. јула Партизан очекује прва такмичарска утакмица - први меч у првом колу квалификација за Лигу Европе. Партизан ће у прва три кола квалификација (ако дође дотле, разуме се) бити носилац, а неће бити "повлашћен" у жребу само у плеј-офу за пласман у Лигу Европе.

Тек што је завршена сезона у којој је Партизан освојио Куп Србије, догурао далеко у Лиги Европе, али је и у првенству заостао поприлично за Црвеном звездом. 

Зато је спортски директор Ивица Илиев у кратком обраћању играчима, који су дошли на "прозивку", кратко поручио:

"Приоритет је титула! Имамо много посла и великих амбиција".

Мирослав Ђукић је остао тренер (за сада) и данас је извршио прозивку, на којој су се појавила 34 играча (поједини одсутни).

"Сезона се брзо завршила. Нисам ни успео да вам честитам на претходнм успесима. Надам се да сте се добро одморили, јер нас очекује тешка сезона. Не полазимо од нуле као што је било лане, надам се да ћемо одмах почети да функционишемо како треба. У Европи смо одиграли велике утакмице против Олимпијакоса, Видеотона, Јанг Бојса, Викторије... Имамо и сад велике амбиције. Имамо квалитет и можемо да остваримо успехе. Пред нама је и лига, желимо да вратимо титулу, а Куп да одбранимо. Налазимо се у Партизану у којем нема лимита. Лимит је небо. Момци, срећно!", поручио је Мирослав Ђукић окупљенима.

Поздравни говор одржао је и председник Партизана Милорад Вучелић који је фудбалерима поручио да забораве на умор и објаснио им шта значи бити играч Партизана":

"Драги момци, ви који сте дуго у Партизану и ви који сте тек дошли, жели да вам кажем шта је играч Партизан. Он пре свега воли Партизан. Носи дрес тима са огромном, часном и традицијом препуом трофеја. Она је толико моћна и јака да кад ви будете играли по мери својих способности сама доноси победе. Ви морате да овај дрес носите као они пре вас. Дрес јесте тежак, али стручни штаб је ту да вам помогне да вам буде лакши. Будите свесни да већина играча никад није играла за моћнији клуб од Партизана. Традиција је наша толико велика, моћна и импресивно...".

Наставио је: 

"Треба да играте као да сте на фронту. То значи борбеност. Таленат, који сви имате није довољан. У Партизану мора да се да све од себе. У свакој утакмици коју играте. Тражим од вас да не показујете умор и да у својим коментарима не признајете умор. Припреме служе да стекнете снагу и да играте пуном снагом. Пред вама су три дуга и тешка такмичења. Не помишљајте на умор. Даровити сте и волите оно што радите".

- СПИСАК -

Владимир Стојковић је са репрезентацијом Србије на Светском првенству у Русији, а на прозивку су се јавили и играчи који су до сада били на позајмицама - голман Филип Кјајић, Немања Стевановић и везни фудбалер Вељко Бирманчевић.

Осим њих недостају Марко Јанковић и један од новајлија - Рикардо Гомеш, а "крњ" је и стручни штаб, јер су са репрезентацијом Љубиша Ранковић, тренер голмана Немања Јовшић, као и физиотерапеут Виктор Вујошевић.

Упадљив је и изостанак најскупљег играча у историји Партизана Сејдубе Суме. На питање новинара где је Сума, Мирослав Ђукић је одговорио: "Заиста не знам зашто он није дошао".

Данило Пантић такође није био ту, али он и није играч Партизана, већ Челсија, али су преговори Партизана и лондонског клуба у току о откупу његовог уговора.

Илић и Тошић предводе Партизан, нови почетак без Суме! Фудбалери Партизана одрадили су у понедељак први тренинг за нову сезону, а тренер Мирослав Ђукић у СЦ Телеоптик на располагању има 34 играча.

Голман Владимир Стојковић је изостао због наступа на Светском првенству са репрезентацијом Србије, док је прво појачање Рикардо Гомеш добио дужи одмор због обавеза у селекцији Зеленортских острва.

Дужи одмор добио је и Марко Јанковић који је био са репрезентацијом Црне Горе, док на списку није био Данило Пантић, који је протеклу сезону провео у Хумској на позајмици из Челсија, а могућа је и нова. 

На списку играча које је у Телеоптику прозвао Ђукић није се нашао најскупљи фудбалер у историји Партизана и српског клупског фудбала, Сејдуба Сума, који би требало да се прикључи тиму заједно са Јанковићем током недеље. 

"Не знам шта се дешава са Сумом", рекао је тренер црно-белих. 

Црно-беле као најискуснији предводе Саша Илић и Зоран Тошић, чији је останак у црно-белом дресу и даље неизвестан, као и Леандра Тавамбе. 

"Ја сам играч Партизана под уговором", одговорио је Бамби на питање да ли остаје. 

На почетку припрема екипи је прикључено неколико омладинаца. 

Базични део припрема црно-бели ће обавити у Словенији, у Птују, где ће одиграти пет пријатељских утакмица – против Хонведа, Краковије, Ростова, Жилине и Зорје. 

Партизан сезону почиње 12. јула у квалификацијама за Лигу Европе.

Списак без Сејдубе Суме

Голмани: Јовичић, Поповић, Стевановић, Кљајић;

Одбрана: Вулићевић, Цуцин, Влакукин, Н. Г. Милетић, Остојић, Павловић, Марковић, Митровић, Бошњак, Антонов, Н. Р. Милетић, Урошевић, Шеховић;

Везни ред: Здјелар, Косовић, Драман, Јевтовић, Илић, Вакулко, С. Јовановић, Кокир, Тошић, Ђерлек, Бирманчевић, Николић;

Напад: Ивановић, Ожеговић, Тавамба, Ђ. Јовановић, Ђилас

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар