Слишковић о БиХ: Поштујмо се, не морамо се вољети!

Тренер мостарског Зрињског Блаж Слишковић гостовао је у емисији "Недјељом у два" Хрватске радио-телевизије (ХРТ).

Фудбал 12.06.2018 | 23:15
Слишковић о БиХ: Поштујмо се, не морамо се вољети!
Шеф струке троструког узастопног шампиона Босне и Херцеговине говорио је између осталог и о подијељеним и "супротстављеним" народима у земљи, као и о подјели Мостара на лијеву и десну страну, односно на хрватски и бошњачки дио.

"Ја себе доживљавам као Хрвата из Херцеговине. Поносим се тиме што сам из Херцеговине. Мени смета то што људи гледају Мостар по лијевој и десној страни, односно 'они и ми', то је један град. Ипак, ја не разумијем све оне који због рата не могу схватити да на примјер за мене не постоји лијева или десна страна и да ја не правим разлику. Кућа у којој сам се ја родио и у којој ми мајка живи припада дијелу у којем су Бошњаци. Ја тамо идем сваки дан, сједим са људима, пијем кафу и понашам се сасвим нормално", рекао је популарни Бака.

На питање водитеља Александра Станковића да ли би пристао да у будућности постане тренер Вележа, одговорио је потврдно уз услов да се многе ствари поклопе.

Станковић је потом "констатовао" да се народи и грађани у БиХ не воле, на шта је Слишковић одговорио контрапитањем: "Да ли се у Хрватској сви грађани воле?".

"Наравно да се ни у БиХ не волимо, али морамо живјети заједно. Дајте да се поштујемо, ако се већ не можемо вољети. Нико не тражи да се сви грле и љубе. Допусти ми да ја размишљам на један начин, да имам своје писмо, институције и говор и ја ћу теби исто, па онда ајде да сарађујемо".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар