''Имао сам само 11 година...''

''. . . када је Надал освојио прву титулу у Паризу!" Аустријски тенисер Доминик Тим и финалиста овогодишњег Ролан Гароса рекао је да доминацију Рафаела Надала на том турниру прати још од када је био дете.

Тенис 11.06.2018 | 09:30
''Имао сам само 11 година...''
Двадесетчетворогодишњи Тим је у финалу поражен од Шпанца 0-3, 4:6, 3:6, 2:6 што је Надалу укупно 11. трофеј на париској шљаци.

Тим је то достигнуће оценио као једно од највећих у светском спорту.

"Сећам се када је у Паризу освојио први трофеј, 2005. године. Тада сам имао 11 година, гледао сам на телевизији и никада нисам очекивао да ћу једнога дана играти финале Ролан Гароса. Твој рекорд је сјајан, честитам", рекао је после пораза Тим. 

Аустријанац је до финала дошао победама над Ивашком, Циципасом и Беретнијием на старту турнира, да би потом савладавао Нишикорија, Зверева и напослетку Марка Чекината у полуфиналу. 

С друге стране, Надал је турнир освојио са само једним изгубљеним сетом и то у четвртфиналу од Дијега Шварцмана. У првом колу је био бољи од Болелија, у другом од Пеље, у трећем никакве шансе није имао Гаске, а ништа тежи плен нису му били ни Мартерер у осмини финала и после Шварцмана Дел Потро у полуфиналу. 

Рафину доминацију у Паризу успевала су да прекину само двојица играча, Робин Содерлинг 2009. и Новак Ђоковић 2015. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар