Симона Халеп је нова шампионка Ролан Гароса!

Румунска тенисерка Симона Халеп освојила је титулу на Ролан Гаросу победом над Американком Слоун Стивенс после великог преокрета са 2-1, по сетовима 3:6, 6:4, 6:1.  Велики преокрет Халеп, за први гренд слем! "Гажење" у трећем сету у ком је Слоун Стивенс и даље мислила о пропуштеној шанси. . .

Тенис 10.06.2018 | 10:30
Симона Халеп је нова шампионка Ролан Гароса!
Румунка је тако успела да освоји титулу у Паризу у трећем финалу које игра у престоници Француске.

Слоун Стивенс је у првом сету заиграла са много самопоуздања које ју је красило током целог турнира и успела је већ у четвртом гему да направи брејк за 3:1 искористивши прву брејк лопту.

Халеп није могла да у дужем периоду пронађе ритам и Американка је деловала убедљиво током првог дела игре, а једини пад је имала у финишу првог сета када је спасла брејк лопту. 

Да ће Халеп и трећи пут остати кратка за трофеј у Паризу било је све извесније после два гема наставка када је губила 2:0, али се све преокреће када је Румунка покренула серију брејкова после изједначења 2:2. 

Заиграла је агресивније и повела са 4:2, Стивенс је делимично повратила концентрацију брејком за 4:3, али је још једном поклекла у последњем гему другог сета и може се рећи да је финале практично решено тада при резултату 40:30 за Халеп, када је Румунка искористила брејк и сет лопту за 1-1. 

У трећем сету је Стивенс изгубила два брејка и било је јасно да се предала када је на 5:1 Халеп одсервирала сервис винер који је Американка ноншалантно послала на пола мреже за пораз и прву париску титулу за Симону.

Симона Халеп, коначно, има гренд слем титулу!

Румунска тенисерка која је актуелни "број 1" у женском тенису, више неће бити оспоравана због мањка најважнијих титула пошто је први гренд слем трофеј у каријери подигла у Паризу. Халеп је освојила овогодишњи Ролан Гарос након два сата борбе и преокрета...

Стивенс је била близу другог гренд слема, водила је 1:0 у сетовима и имала 4:4 у другом, али је Румунка направила брзи брејк, освојила сет, а онда искористила менталну блокаду Американке.

Симона Халеп - Слоун Стивенс 2:1 (3:6, 6:4, 6:1)

Као да се Слоун Стивенс уплашила у финишу сета на свој сервис и након 30:15 допустила Румунки да веже три узастопна поена, самим тим и да изједначи резултат у меч. Важно је напоменути и да је Стивенс тај други сет отворила брејком, али потом играла све лошије...

Искористила је Халеп то што је Стивенс и у трећем сету мислима била у другом, знала је шта је испустила, па је Румунка отворила сет с пет везаних гемова, укупно седам у низу.

Халеп је претходно изгубила два финала Ролан Гароса, ове године и Аустралијан опена, док је на Вимблдону и УС Опену најдаље дошла до полуфинала. Слоун Стивенс, освајачица претходног УС Опена, остаје на једном гренд слем трофеју.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар