Терзић: Дуг између 26 и 29 милиона €!

Имамо понуде за Радоњића и Пешића! Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић каже да је у односу на пре четири године дуг Звезде преполовљен и сада износи "између 26 и 29 милиона евра".

Фудбал 10.06.2018 | 10:00
Терзић: Дуг између 26 и 29 милиона €!
Звезда према његовим речима четврту годину узастопно послује финансијски позитивно, а клуб има понуде од 10 милиона евра за Немању Радоњића и Александра Пешића.

Терзић је на седници Скупштине клуба рекао да је сезона била успешна по више критеријума, а да је један од стратешких циљева Звезде смањење дуга и финансијска стабилност, наводи се у саопштењу на сајту црвено-белих. 

"Већ четврту годину узастопно Црвена звезда послује финансијски позитивно и остварује добит на крају године. Суштина домаћинског пословања је да не смеш да трошиш више него што зарађујеш и ми се тога држимо. Само добар спортски резултат генерише велике приходе. Данас је дуг Црвене звезде преполовљен у односу на пре четири године и креће се између 26 и 29 милиона евра. Зависи када се дуг анализира. Увек је дуг највећи пред почетак прелазног рока као сада, а најмањи на крају прелазног рока када се остварују велики приходи од трансфера", рекао је Терзић. 

Он је рекао да се мора улагати у играче и тим, као и да мора да се води рачуна о равнотежи измедју финансија и спортских резултата. 

"Имамо понуде за Пешића и Радоњића у износу од 10 милиона евра, и ако прихватимо да их продамо драстично бисмо смањили укупан дуг али бисмо и ослабили тим пред квалификације за Лигу шампиона. Пласман у Лигу шампиона би клубу донео приход од више од 20 милиона евра, а пласман у Лигу Европе више од 10 милиона евра. Треба направити баланс измедју инвестиција, ризика и потенцијалног прихода", навео је Терзић. 

Он је рекао и да је Звездино руководство показало да зна да води избалансирану економску политику и да то доказују резултати и остварени приходи. 

"Суштина је да се укупан дуг држи под контролом, да дуг не угрожава пословање клуба, да редовно добијамо УЕФА лиценцу и да редовно измирујемо све своје обавезе", додао је Терзић.

Звезда је ове сезоне освојила шампионску титулу у Супер лиги и играла је у шеснаестини финала Лиге Европа, а Терзић је рекао да звездаши имај много разлога за понос. Додао је да су осим финансијске стабилности, циљеви резултати првог тима, развој омладинске школе и инфраструктуре. 

"Освојена је шампионска титула на доминантан начин, са рекордних 100 бодова и 23 бода разлике у односу на вечитог ривала. Доминирали смо и газили од првог до 37 кола, и ниједног тренутка нико није сумњао у освајање шампионске титуле. Резултати у Европи су посебна прича. Еуфорија је владала током читаве сезоне, тражила се карта више. После 10 година смо изборили играње у Лиги Европа, а после 26 година смо дочекали пролеће у европском такмичењу. А кренули смо из пепела, од нуле", навео је он. 

Генерални директор оценио је да је Звезда у утакмицама у Лиги Европа показала да је озбиљан европски клуб, али да жали за пропуштеном шансом против ЦСКА у шеснаестини финала, пошто је уверен да је његова екипа била боља. 

"Имали смо сезону из снова. Свесни смо да смо не само обрадовали наше навијаче, него и подигли лествицу њихових очекивања у наредној сезони. Свесни смо и да је много тешко поновити успех из претходне сезоне. Биће потребно и много среће. Али ми смо професионалци са много искуства", додао је он. 

Терзић је рекао да клуб неће продавати стандардне играче како би се сачувао тим до краја квалификација за европска такмичења, осим ако не доведе боље играче на појединим позицијама. 

"Радимо и на доводјењу појачања, убедјен сам да ћемо имати бољи тим него у прошлој сезони. Верујем у наше играче, верујем у наш стручни штаб. Имамо сачуван и уигран тим од прошле сезоне. Урадићемо све да поновимо прошлогодишње успехе. За све то ће нам требати и много среће. Заслужићемо је", навео је Терзић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар