Сито Алонсо три године тренер Цедевите!

Крај експериментима! Рођени Мадриђанин започиње стварање новог тима који ће покушати да нападне трофеј АБА лиге.

Кошарка 09.06.2018 | 10:30
Сито Алонсо три године тренер Цедевите!
Бомба из Загреба: Цедевита довела Сита Алонса! Шпански стручњак преузима Цедевиту како би је довео до титуле у АБА лиги и вратио је у Евролигу.

Цедевита је ставила тачку на тренерске експерименте у последњих неколико година. Петоструки узастопни шампион Хрватске на тренерску позицију поставио је шпанског стратега Сита Алонса, који је првом делу прошле сезоне предводио Барселону, а пре тога радио у Басконији и Билбау.

Рођени Мадриђанин представљаће почетак стварања тима који ће наредне сезоне још једном напасти трофеј АБА лиге и покушати да врати клуб у Евролигу.

Алонсо је потписао трогодишњи уговор (2+1) са Цедевитом и први тренер у историји клуба који стиже ван овог говорног подручја.

Тренерски успон започео је 2008. године у Хувентуду, а потом је води Гипускоу и селекцију Шпаније до 20 година са којим је освојио бронзану медаљу на Европском првенству у Естонији 2013. године.

Смена тренера, а онда ЈАКА вест!

Нови тренер Цедевите је шпански стручњак Алфонсо Алонсо Бласко, али јавности много познатији као Сито Алонсо.

Шпанац је са прваком Хрватске потписао уговор на две године, уз опцију да га, ако обе стране буду задовољне, продужи на још најмање годину дана.

"Ово је први пута да нам први тренер не долази из регије и овог говорног подручја, то је новост за КК Цедевиту. Сито Алонсо је стручњак који је успешно водио сјајне екипе, одличне играче и сигурни смо да ће помоћи и нама у остваривању наших амбиција", рекао је спортски директор клуба Матеј Мамић. 

Алонсо је тренерску каријеру започео у Хувентуду, а у сезони 2008-2009 наступио је и у Евролиги. Од 2011. до 2014. године био је тренер клуба Лагун Аро из Сан Себастијана, да би 2014. отишао у Билбао Баскет, где је био до 2016. Водио је и у Басконију, а са клубом из Билбаа освојио је 2008. Еврокуп.

С Басконијом је у сезони 2016-2017 у Евролиги дошао до четвртфинала, док је Ендеса лиги стао у полуфиналу. Након тога је потписао за Барселону, с којом је почео сезону 2017/2018...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар