Невријеме: Лед направио хаос

Јако олујно невријеме захватило је поподне и јужне дијелове Словеније, сат времена након што је државни метеоролошки завод подигао узбуну на највиши "црвени" ниво.  У Добоју вјетар обарао стабла.

Регион 08.06.2018 | 20:43
Невријеме: Лед направио хаос
Медији преносе да је најгоре било уз границу са Хрватском, у покрајини Бела Крајина, која граничи са Карловачком жупанијом, гдје је велику штету изазвао град величине тениске лоптице.



Уништено је доста аутомобила и кровова, а велика штета је причињена на пољопривредним површинама.



Према најавама метеоролога, невријеме ће се до касних ноћних часова проширити на цијелу земљу. Осим у Хрватској, до развоја облака с тучом и невремена дошло је и у Словенији.



Ријеку и околину поподне је захватило олујно невријеме са градом и јаким вјетром, а на подручју Истре које је погодила грмљавина забиљежено је чак 20.000 муња, јављају хрватски медији.



Због опасности од грмљавинског невремена, хрватски метеоаларм је за данас издао наранџасто упозорење за Истру, Приморје и подручје Карловца у којем је наведено да ће у Хрватској бити локалних пљускова са грмљавином, те да су могуће пијавице, олујни удари вјетра и град и локалне бујичне поплаве.

Снажно невријеме захватио је вечерас Добој

Олујни вјетар праћен јаком кишом и грмљавином обарао је стабла, ломио гране, а штете су видљиве и на фасадама стамбених зграда.

У кратко вријеме сручила се велика количина кише, паплавивши саобраћајнице, а станари стамбених објеката жале се и да вода продрила у подрумске просторије.

И у насељу Костајница код Добоја олујно невријеме је нанијело је штете на објектима и усјевима.

Отежан саобраћај

На раскрсници магистралних путева Добој-Тузла и Дервента-Брод саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком због велике количине воде на коловозу, саопштено је вечерас из Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС).

Првобитно је саобраћај отежавало срушено стабло, а након што је уклоњено, на коловозу је вода која не може да се повуче, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да се, због обилних пљускова који су захватили поједина подручја Републике Српске, саобраћај локално одвија успорено и отежано.

Из АМС моле возаче за опрезну и спорију вожњу.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

штета

08.06.2018 18:50

Е ништа је то каквог ми штеточину имамо , гори је од свих олуја и вулкана .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре штета

09.06.2018 09:27

Знам о којој је штеточини је ријећ, и ту штеточину треба истрјебити на изборима у октобру. Тада су те штеточине нај активније.

Name

Топ

08.06.2018 19:37

Зезнуто! Мени је једном град излупао ауто, баш ружан осјећај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марке Тинг

08.06.2018 20:09

Ја овде само видим лосу рекламу за ,,Тојоту,,и ,,Ауди,,док остале марке возила стоје неостецене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.06.2018 00:33

паркирали се послије невремена ?

Name

Бајкер

09.06.2018 01:14

Ето им европска унија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи - Лиди

09.06.2018 05:13

Недо бог ником стету.Ко је другом зелио сам је имао.Насем Добоју у БиХ опет поплаве.Људи дали смо ми луди,јели нам требо рат да стварамо оно сто смо давно створили и имали РБиХ,своје куце,станове,плате,фабрике,сколе,комсије...а ста смо добили РС и ХБ, биједу,побијена младост,попаљене куце,напустени станови,протјерани људи-луди,попаљене фабрике и премјестене у Хрватску,Србију...Ето нам ста смо добили да овим руководством нациста-фасиста.Људи луди на изборе памет и бират у БиХ оне који се не баве политиком.Јединстбен народ и комсије су најјаци.Помогнимо Добоју.поз.из Западног Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ