''Орлови'' гледали пораз Костарике од Енглеске!

Рашфорд "убио паука" Навасу! Фудбалери Костарике, првог противника репрезентације Србије на Светском првенству, доживели су пораз од Енглеске претпоследњој пријатељској утакмици пред наступ у Русији.  Како против Костарике? Показали су нам Енглези вечерас! Први ривал Србије на Мундијалу глатко поражен у Лидсу са 2:0.

Фудбал 07.06.2018 | 23:24
''Орлови'' гледали пораз Костарике од Енглеске!
Енглези су на 'Еланд Роуду' потврдили да су тренутно много боља селекција и показали Србији како би требало да игра на премијери у Русији 17. јуна.

Домаћин је после једне промашене шансе стигао до вођства већ у 13. минуту, а стрелац је на фантастичан начин био Маркус Рашфорд.

Фудбалер Манчестер јунајтеда је са неких 25 метара прихватио лопту и послао је изузетан ударац у супротне рашље, па је Кејлор Навас парадом само улепшао погодак.

'Три лава' су наставила да контролишу утакмицу, Костариканци су преко Венегаса имали само једну шансу у 27. минуту, њега је зауставио Џек Батленд, да би у другом полувремену екипа Гарета Саутгејта потврдила тријумф.

Деле Али је лепо центрирао из казненог простора на другу стативу, одакле је Дани Велбек побегао чуварима и поставио коначан резултат.

Занимљиво, Фудбалски савез Србије окачио је фотографију на "Твитеру" на којој наш национални тим гледа дуел Енглеза и Костариканаца. Селектор Младен Крстајић сигурно је могао да примети слабости противника и покушаће да их искористи у дуелу који ће бити игран у Самари.

Костариканци имају још једну прилику да поправе утисак, а она ће бити за четири дана против Белгије.

Поред Србије и Костарике, у групи Е Мундијала у Русији налазе се још Швајцарска и Бразил.

Да ли треба да се плашимо Костарике уочи премијере на Мундијалу у Русији? Дефинитивно не. А да ли треба да је поштујемо? Треба, јер је вечерас показала да је тврд орах, да је воћка чудновата и да би неко на њој могао да поломи зубе. Било би добро да то не будемо ми... 

Изгубили су Костариканци на Еланд Роуду у Лидсу од Енглеске са 2:0, нису се прославили игром, нити озбиљно запретили Гордом Албиону за 90 минута, али... Има нешто ђаволски незгодно у том фудбалу који форсира селектор Оскар Рамирез.

Бране се са петорицом позади, организовано, борбени су, умеју да умртве игру, да је учине без шанси и тако да убију жељу за фудбалом, а онда да пробају да вас изненаде, казне кикс на брзину и матирају вас. Вечерас им се у тиму није појавио ни први нападач Брајан Руиз, а можда је селектор хтео и да сакрије неке карте.

Енглези им то вечерас нису дозволили, на време им је Рашфорд спаковао гол у 13. минуту и то прелеп, када ни маестрални Кејлор Навас није могао ништа после ударца са дистанце. У већем делу меча Костариканци су били дефанзивно беспрекорни, а чак и када су Енглези стварали изгледне прилике, истакао се голман Реала који је потврдио да је један од убедљиво најбољих у овом тиму.

Ништа није Навас могао ни у 76. минуту када је после лепе акције и асистенције Деле Алија резервиста Дени Велбек поставио коначних 2:0. Оно где су Костариканци бли вечерас недоречени био је напад. За 90 минута створили су само једну изгледну шансу и то у првом полувремену када је Венегеас солидно шутирао и добро загрејао дланове Џордана Пикфорда.

Енглези су вечерас најчешће претили из прекида, а неколико изгледних шанси пропустили су њихови дефанзивциХари Мегвајер и Фил Џонс. Евидентно је да је Герет Саутгејт пронашао солидну формулу у формацији са тројицом позади, пошто је Енглеска деловала јако лепо вечерас иако је играла са комбинованим саставом.

Остаје нам да се надамо да је стручни штаб Орлова проучио начин на који су Острвљани вечерас надмудрили тврде Костариканце. Стрпљење и концентрација, то је рецепт и за премијерни окршај у Самари који је на програму 17. јуна.

Наредна проба уочи Светског првенства Костариканце очекује у понедељак увече у Бриселу против Белгије.

ЕНГЛЕСКА - КОСТАРИКА 2:0 (1:0)
/Рашфорд 13, Велбек 76/

Стадион: Еланд Роуд
Гледалаца: 30.000
Судија: Кимура (Јапан)

ЕНГЛЕСКА (3-1-4-2): Батланд (од 65. Поуп) - Џонс (од 56. Кејхил), Стоунс, Мегвајер - Хендерсон (од 64. Али) - Александер-Арнолд (од 65. Трипије), Лофтус-Чик (од 79. Лингард), Делф, Роуз - Варди (од 60. Велбек), Рашфорд. 

КОСТАРИКА (3-4-3): Навас - Мејнли, Гонзалес, Калво - Гамбоа (од 72. Смит), Гузман Перез (од 69. Техеда), Борхес, Овиједо (од 60. Матарита) - Венегас (од 60. Болањос), Урења, Кембел.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар