ФМП промашио побједу, Звезда води 1:0!

Фелдин тројком срушио ФМП, Звезда кроз "пакао" до 1-0! Кошаркаши Црвене звезде повели су 1-0 у финалној серији Суперлиге Србије против ФМП, пошто су у драматичној завршници славили резултатом 84:83.  Џејмс Фелдин је дао тројку за вођство, а Стефан Пот промашио полагање за брејк и тријумф "пантера". Други меч серије у суботу.  Формалност? Тешко! Шампионска драма у Пиониру и Звездин спасилац Фелдин! Каква утакмица, какав почетак финала. . .

Кошарка 07.06.2018 | 22:20
ФМП промашио побједу, Звезда води 1:0!
На почетку финала плеј-офа - драма!

ФМП је испустио велику прилику да почне серију за титулу "брејком". Плејмејкер "пантера" Стефан Пот добио је лопту у одлучујућем нападу, "пробио" Стефана Јанковића, утрчао у рекет и промашио полагање које би донело победу чврстој екипи Владе Јовановића.

Док су се играчи ФМП-а држали за главу због испуштене шансе, кошаркаши Звезде су грлили Џејмса Фелдина, стрелца ипак одлучујуће тројке, 12 секунди пре краја. Доминиканац је остао сам на страни и прихвативши додавање Тејлора Рочестија поставио, испоставило се, коначан резултат, за вођство браниоца титуле у финалној серији:

ЗВЕЗДА - ФМП 84:83 (24:25, 14:11, 18:25, 28:22)

Лудо, луђе - прва утакмица финала Суперлиге! Кошаркаши Црвене звезде направили су први корак ка одбрани титуле српског шампиона, пошто су на отварању финалне серије Суперлиге савладали ФМП резултатом 84:83 (24:25, 14:11, 18:25, 28:22) у напетој завршници која је решена великом тројком Џејмса Фелдина на 12 секунди до краја!

Каква драма! Да ли због блиских односа два клуба последњих година, или због нечег другог, али ово финале је данима уочи првог судијског подбацивања лопте било посматрано кроз лупу „са колико ће разлике Звезда добити“, а не колико ће се утакмица играти. Испоставило се да је такав став одређеног дела јавности додатно мотивисао млади и доказивања већ жељни тим Пантера. Пулени Владимира Јовановића показали су да у овом финалу нису само статисте, нити залутали изазивачи, већ тим спреман да се озбиљно туче за титулу! Од прве до последње утакмица, ма колико их на крају било. 

На сам ток утакмице није утицај имало само лоше шутерско вече црвено-белих (8/30 за три), као ни велика жеља гостију, већ и судијски критеријум, који ниједног тренутка није био уједначен. Много дискутабилних одлука на обе стране, о којима ће се вероватно наредних дана причати. Мада је изгледало да би сусрет могао да се заврши без тешких речи и тензије, Перо Антић био је први коме се почетком завршне деонице спустила ролетна због оштрих контакта и фаулова који нису свирани над њим. Због тога је ушао у вербални конфликт са судијском тројком (Војиновић, Јурас, Маричић), а након што су се зачуле неке тешке речи, Антићује показан пут у свлачионицу због две техничке грешке, аутоматски и искључења. Било је то у моментима када је ФМП имао вођство од три поена (65:62) и прилику да са пенала додатно увећа вођство.

Зато је потпуно исправна констатација - каква драма...

Ипак, Марко Јеремић је искористио само једно од два покушаја са црте, да би додатни напад пропао, након чега је Џејмс Фелдин брзо завршио акцију и вратио неизвесност у меч. Био је то само у натегнуту завршницу! Црвену звезду је поново, баш као и много пута ове сезоне, подигао и напред погурао одлични Ален Омић са десет везаних поена, чиме је у једном моменту заостатак црвено-белих претворио у плус од три поена (72:69) на нешто више од четири минута до краја утакмице. Али, ФМП се није предао! После велике несмотрености одбране браниоца титуле Стефан Пот је проиграо усамљеног Марка Радовановића у углу из чега се изродила прва од четири узастопне велике тројке гостију у самој завршници! После још једнеОмићеве симултанке, Радовановићев имењак Јеремић погодио је мету, а онда је то учинио још једном - за 78:74 у корист Пантера! На семафору је било тек нешто више од два минута до краја... 

Тада је на сцену ступио Звездин најбољи стрелац ове сезоне и од ове утакмице званично први странац који је у дресу клуба са Малог Калемегдана прешао границу од 1.000 поена - Тејлор Рочести. Два узастопна далекометна хица, после свих ћорака које су његови саиграчи испалили током утакмице! Прво за тотално умањење дефицита, а онда и Звездино вођство резултатом 80:79, на тачно 101 секунд до краја. Потпуно луду завршницу додатно је зачинио Бориша Симанић са свега два искоришћена слободна бацања, што Звезда није успела да казни јер је јако лоше бранила скок, што је гостима дало неколико нових прилика да се резултатски одлепе! Наравно, то су знали да искористе. Какву је тројку погодио Стефан Пот, на само 25 секунди до краја меча! Био је то моменат када су вероватно сви гледаоци у дворани Александар Николић помислили на онај, за њих најлошији сценарио у том моменту - да би Звезда могла да доживи пораз. Ипак,Фелдин је имао другачије планове. Погодио је једну од најважнијих тројки ове сезоне, на само 12 секунди пре последњег звука сирене! И управо је она решила утакмицу!

Пробао је Пот да се прослави на крају и имао је продор за велики брејк, али лопта није хтела у кош... Звезда је однела победу!

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар