Интервју: На крају - све нас чека исто! А акваријум остаје...

Прочитајте интервју "Блеацхер репорт"-а са Полом Погбом. . .

Фудбал 09.06.2018 | 22:30
Интервју: На крају - све нас чека исто! А акваријум остаје...
Замислите лудачки богат и шарени акваријум. Пуно људи улази у кућу, а успут их дочекује и лав скоро у природној величини, са све лоптом испод шапе. Спрема се интервју са Полом Погбом који објашњава кроз осмех "немојте нешто да поломите".

Све рибе зове "Погфисх", осим једне морске звезде коју зове "Рафстар". Тај акваријум му је велика љубав. Каже да понекад рибе поједу једна другу. Ту је и јоркширски теријер кога сви мазе, а кућна помоћница Рафаела галами на Пола што није наместио кревет.

Погба госте дочекује у скупим адидас патикама, а прича почиње баш од патика. Које су му пре пар година украдене. Погба је јавно тражио да му се јави неко и врати патике - и да ће му масно платити да му их врати.

Да ли се неко јавио?

"Ах, те патике су посебна прича. Био је то први пут да сам купио скупе патике, знате? Размишљао сам недељу дана да ли да их купим. Осећао сам се баш лоше зато што сам мислио у себи ´Вау, тако су скупе, не могу ја ово´ А онда сам био - снизио је тон Погба - ´У реду, хајде то да урадим´. Купио сам два пара одједном. И сачувао сам их због приче која стоји иза њих. А онда су дошли у кућу и опљачкали ме. Узели су ми те патике. Увек су знали да узму најбоље ствари", рекао је Погба.

Погба и даље има страх када купује скупе ствари.

"Увек се трудим да се подсетим и кажем себи - ´Ајде, имаш довољно пара´. Али увек проверим банковни рачун пре веће куповине. Не желим да останем без новца. Трудим се да радим исправне ствари. Да помогнем онима који немају, да помогнем породици. То и Бог жели. И то ме чини срећним. Не смем превише да размишљам о одећи, акваријуму, или нечему сличном".

Окренуо се ка акваријуму...

"Лепо је видети рибе и тако те ствари. То је кул. Стварно ми се свиђа. Али то су све материјалне ствари. На крају дана, када умрете, то остаје овде, не иде са вама".

Погба је прешао из Јувентуса у Манчестер Јунајтед 2016. године за 105.000.000 евра што га је учинило најскупљим играчем икада. Касније је проглашен и за "Дечка од злата" у својој домовини. Својим прослављањем голова је широко познат, као и по фризурама. Пореде га многи да фудбалским суперстаром који може да стане на црту сличнима из шоу-бизниса.

А ту је и та коса. Фамозне фризуре. Многи их не воле. Као рецимо Гери Невил.

"Заиста то и не слушам. У фудбалу се не ради о томе како играчи изгледају. Све је на терену. Поштујем свако мишљење. Ако му се не допада моја коса, не мора ни да је гледа. И то је то", рекао је Француз кроз осмех.

Многи не разумеју твој однос са Мурињом...

"Рекао бих да да. Зато што нису ´унутра´. Виде шта желе да виде. Виде нас како причамо и одмах мисле да је проблем у питању. Али ако људи мисле да је проблем, шта то значи? То значи да можда желе да ме виде како играм. Мурињо је, знате и сами, освојио много титула са различитим клубовима. То не можете порећи. То је његов посао. То га чини великим. Али играчи, једино су они на терену. Тренер вам каже нешто - ви урадите нешто друго - ви сте ти који сте на терену. Ви имате последњу реч".

Када је био мали до изнемоглости је испробавао Зиданов рулет, као и Роналдињов "флип-флап". Када би постигао гол, подигао би прст у ваздух попут Бразилца Роналда.

"Сваки пут бих то урадио. Када сам био мали, нисам желео никоме да додам лопту. Увек сам је држао код себе. То су ми тренери говорили, да морам да научим да додајем. Желео сам да побеђујем сваки пут. Видео сам да када држим лопту и дам гол - не могу ништа да ми приговоре", присетио се Погба.

За однос према новцу и животу помогао му је пут у Гвинеју док је био тинејџер. Из те земље потичу његови.

"Када одрастеш у Европи и одеш у Африку схватиш колико си срећан. Добро је за тебе да видиш како се живи тамо", каже Погба који тренутно говори Француски, Енглески, Шпански и италијански.

Да ли је она рекордна сума издвојена за њега при преласку у Манчестер нешто променила?

"Изнутра? Не. За мене - не. Али за све друге - да. Требало ми је много времена да се на то навикнем. Не гледају ме људи истим очима. То је, знате, лудо. Морао сам да се навикнем".

Јеси ли помислио у себи "па добро, можда су могли да плате који милион испод било би ми лакше?".

"Не, не, не! Знао сам да тако функционишу ствари. Данас је то 100,000,000, сутра је 200.000.000, прекосутра ће бити 300.000.000. Генерација, па нова генерација и тако даље. Пре 20 година колико је коштао најскупљи играч? Шездесет милиона? Сада је тај новац нормалан".

Да ли ти је лакнуло када је Нејмар дуплирао ту цифру?

"Не, није ми лакнуло. Никада то није ни био проблем за мене. Увек сам желео исту ствар. Да буде најбољи. Да радим".

Јеси ли имао осећај негативности према твојој муслиманској вероисповести? У Великог Британији или у Француској?

"Па, не. Не толико. Не волим да причам и о тим стварима. Фудбал заиста може да помогне тим стварима. Не знам да ли знате на шта мислим".

Потом је наставио изглагање у крајње искреном тону...

"Не можемо да контролишемо свет. Можемо да контролишемо себе. А ја према свима желим да покажем поштовање. Сви смо ми браћа испред Бога. Долазимо од истог човека. Када сте религиозни, то је као да су вам сви браћа. На крају крајева, сви умиремо заједно. Завршићемо у земљи, у гробу. Били црни, бели, жути, богати, сиромашни - све нас чека исто", каже Погба.

Да се вратимо са тешких тема на фудбал. Ипак је су ово дани Светског првенства.

"Кажем вам, сећам се 1998. године када је Француска постала првак. Имао сам пет година. Било је тотално другачије. Сви су били срећни. Сви! Француска је била срећна. Све се променило. Мислим - све се променило! Чак и економски. Све се променило када су освојили Светско првенство. Ако и ми сада освојимо - све ће се променити. За све. Поново".

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар