Роуз провоцира: Не водим породицу у Русију због расизма!

Фудбалер Тотенхем држи лекције о расизму и хулиганима, а долази из Енглеске.

Фудбал 07.06.2018 | 14:45
Роуз провоцира: Не водим породицу у Русију због расизма!
Фудбалски репрезентативац Енглеске Дени Роуз рекао је да је саветовао својој породици да не иде у Русију на Светско првенство, пошто се плаши да би могли да доживе увреде на расној основи.

"Не желим да бринем за безбедност породице док се припремам за утакмице. Ако би ми се нешто догодило, то не би на мене утицало тако како би утицало да неко злоставља моју породицу. Рекао сам им да не желим да путују у Русију због расизма и свега другог што би могло да се догоди", рекао је Роуз за лондонски Ивнинг Стандард.

Он је рекао да је његов отац изузетно узнемирен, пошто га неће гледати на Роузовом првом Мундијалу.

"Чуо сам му то у гласу. Рекао је да можда више неће имати прилику да дође и да ме гледа на Светском првенству. То је тужно, али сада тако стоје ствари. Русија је некако добила организацију Мундијала и то морамо да прихватимо", додао је тамнопути фудбалер Тотенхема.



Русија је обећала да ће искоренити расизам на туниру, чији ће бити организатор од 14. јуна до 15. јула, али је тих проблема било током пријатељске утакмице између Русије и Француске у марту у Санкт Петербургу.

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) казнила је Русију са 30.000 швајцарских франака, а Роуз је рекао да та казна није ни близу довољна да се оствари жељени утицај на Русију.

"Та казна је одвратна и смешна. Шта ФИФА очекује? Ако ја будем тамо вређан на расној основи, ништа се неће променити", додао је Роуз.



Роуз је био у центру пажње у октобру 2012. године, када је играо за младу репрезентацију Енглеске против Србије у Крушевцу, у квалификацијама за Европско првенство 2013. године. Он је рекао да су га домаћи навијачи вређали на расној основи и да су га погодили каменицама. Он је после победоносног гола Енглеске (1:0) шутнуо лопту у публику, после чега је добио црвени картон, а настала је гужва на терену.

Фудбалски савез Србије је тада кажњен са 80.000 евра и једну утакмицу младе репрезентације без публике, а изречене су и индивидуалне казне појединим играчима и члановима оба стручна штаба.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар