Потребне измјене изборног закона

Вршилац дужности замјеника помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава Метју Палмер напоменуо је данас у интервјуу за новинске агенције Фену и Срну да Босни и Херцеговини требају измјене изборног закона, али и осигурање владавине права у свим сегментима друштва.

Босна и Херцеговина 07.06.2018 | 09:49
Потребне измјене изборног закона
Прије неколико мјесеци Палмер је боравио у БиХ када је разговарао с лидерима политичких странака БиХ о изборној реформи да би предстојећи изборни резултати општих избора планираних за октобар били имплементирани, а његова овоседмична посјета БиХ наставак је пружања подршке САД БиХ у том смислу.

Јучерашњи састанак с политичким лидерима назвао је позитивним, оцјењујући да ствари иду у правом смјеру, поново изразивши забринутост због неусвајања измјена Изборног закона јер, уколико се не проведу реформе, избори у октобру неће задовољити најосновнију одговорност избора – формирање власти.

Изразио је стога посвећеност томе да се ради с релевантним страначким лидерима да се дође до неопходног компромиса да би се дошло до договора прихватљивог за све, додајући да бх. лидери морају преузети одговорности и донијети тешке одлуке те постићи компромис.

(Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЦИК

07.06.2018 08:06

Нема уступака усташама, нека се гоне у Колиндину ако им је лоше! Бојкот свега што долази из НДХ и што се увози преко џукелиних јарана из Лиштице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ЦИК

07.06.2018 08:50

ОВО РЕЦИ БРАТУ ЧОЦИЋА ДОДИКУ.

Name

дзоо

07.06.2018 09:29

Ниста бољи није нас додик и његови ботови.Да се усвоје закони Европски никад неце дати свој глас.Једноставан разлог морају себи пидзаму сарену припремати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помоцник

07.06.2018 12:03

Какве цовјек има буљаве оци, и са таквим је замјеник замјениковог помоцника помоцникова замјеника! Јеботе какву он функцију битну обавља! Најебали смо Срби!?

Name

Ре Помоцник

08.06.2018 02:10

Мозес вјероват цовјек сколованији и од преседника и преседнице валде РС заједно..