Само Реал може до Сергеја!

Мурињу су везане руке ако га не спаси ПСЖ, Јувентус нема шта да тражи! Познати менаџер погодио суштину у причама о трансферу српског репрезентативца.

Фудбал 08.06.2018 | 23:45
Само Реал може до Сергеја!
Богати клубови обигравају око Сергеја Милинковић Савића месецима, а у Лацију мирно чекају да великани отворе карте, избаце адуте и да лицитација почне. Лацију иде у прилог да се диже прашина око Сергеја и да се лицитира бројкама. Што је више клубова заинтересовано, то ће и цена бити већа...

Један од најпозантијих менаџера у Италији у последњих двадесетак година, Винћенцо Морабито тврди да је само један клуб од заинтересованих способан да доведе Милинковић Савића.

„Јувентус неће узети ни Погбу, ни Милинковић Савића. Манчестер Јунајтед већ дуго времена жели Србина и снима ситуацију. Али ако не прода Погбу, Јунајтед неће моћи да доведе Милинковић Савића. Једини клуб који може да купи Сергеја је Реал Мадрид“, рекао је Морабито и једним делом погодио суштину.

Подсетимо до сада су се Јувентус, Манчестер Јунајтед и ПСЖ помињали као најозбиљнији кандидати за довођење Србина, а Реал Мадрид и Манчестер Сити као купци из сенке. Само Барселона и Бајерн од најбогатијих клкубова нису у игри.

Лацијев газда Клаудио Лотито је постигао ефекат какав је желео. Велике рибе су се упецале и сада креће лицитација. Пре или после Мундијала, свеједно је. Мала је вероватноћа да ће игре у репрезентацији Србије имати било какав утицај на вредност Милинковић Савића. Лотиту иде у прилог да се прича одужи и да лицитација богаташа траје још, али и ризикује да се иргач повреди. Ипак, искуство са Фелипе Андерсоном му је била довољна опомена да препозна када је моменат за прдају.

Кроз италијанске медије је истакао почену цену од 200.000.000 евра. Наравно, то је цена коју нико неће платити, али Лотито би могао дуго да се држи на прагу од 150.000.000 евра и да га потом спусти на 120.000 евра. Што би свакако био посао века за римски клуб. Извесно је да неће пустити Сергеја за 100.000.000 евра јер је чврст у ставу да Србин не вреди ништа мења од Пола Погбе којег је Јунајтед платио 105.000.000 евра. А то је било пре него што су цене на тржишту полуделе због Нејмара.

Јувентус је клуб који најдуже времена показује интерес за Сергеја, а његов тренер Макс Алегри „реже вене“ за Србином. Ипак, Јуве не може да победи у овој трци. Нити могу да плате преко 100.000.000 евра ако не продају неког капиталца попут Дибале или Пјанића. Нити могу да играчу понуде финансијске услове као конкуренција. Нити су у доброј позицији код Лотита који им није заборавио какве су смицалице правили летос са Кеитом Балдеом када су хтели да заврну Лацио. Сада им се то враћа... Зато је Морабито и и отписао Бјанконере из приче, рекавши оно што је јавна тајна на Апенинима. Јуве је последњи клуб којем ће Лотитопродати Сергеја.

Манчестер Јунајтед је уз Јувентус до сада показивао највећи интерес за Србина. Мурињо би одавно дао зелено светло за трансфер, али су му везане руке док је ту Погба. Фредов трансфер нема никакве везе са тим. Португалац би се радо решио Погбе који на Олд Трафорду зарађује преко 18.000.000 евра, али не може да нађе купца. Чак ни свемоћни Рајола не може да нађе нови клуб за свог клијента који би му плаћао оно што сада плаћа Јунајтед. А док се не реши Погбе, Мурињо не може да доведе Сергеја. А да Мурињо не воли Погби, постао је кристално јасно током сезоне...  

Одавно је мамац загризао и ПСЖ. Али они морају да прво испеглају проблеме око финансијског фер-плеја, да откупе Мбапеа, реше ситуацију са Нејмаром па тек онда да се посвете довођењу великих појачања. Играч попут Сергеја им је неопходан с обзиром да ће везни ред претрпети значајне промене ни бројне одласке овог лета. Али с обзиром да их Рајола притисак да узму Погбу који би маркетиншки био много исплативији у Француској него српски фудбалер, могуће је да би ПСЖ могао да одвеже руке Мурињукуповином Погбе и усмери Милинковић Савића на Олд Трафорд. Или ће одолети Рајолиним притисцима и одлучити се да на сто истресу 100 и кусур милиона за Сергеја. Уосталом, прошлог лета им нико није веровао да ће да плате 222.000.000 евра за Нејмара, па 180.000.000 за Мбапеа, па су то урадили.

А Реал Мадрид свакако није имун на српског репрезентативца. То је на насловној страни потврдила и локалнаМарка када је 24. фебруара описала Милинковић Савића као једног од играча који су врло, врло интересантни спортском сектору Реала за наредно лето.

После одласка Зидана, те шансе расту. Француз је био противник бомбастичних појачања и за његовог мандата Реал није довео ниједно топ појачање. Уздрман одласком Зидана, Флорентино Перез ће се вратити старим обичајима да јавности и навијачима запуши уста неком великом куповином. Његов сан је Нејмар, али то није реално овог лета. Потом иде списак име на којем су Дибала, Азар, Кејн, Левандовски, а у тој групи је и Милинковић Савић као један од ретких који ће овог лета вредети преко 100.000.000 евра.Флорентину Перезу свакако није проблем да плати суму са девет цифара. Већ је навикао фудбалски свет на лускузне трансфере... Много тога ће зависити и од имена будућег тренера. Ако би то којим случајем биоАлегри, наставак приче је лако протумачити.

Ветар у леђа овом трансферу би била и жеља самог играча. Иако би у Манчестеру и Паризу могао да прође боље новачно, Сергеј би вероватно спустио финансијске апетите ако би дошао близу трансфера у Реал. Реч је о клубу за који навија и било би то остварење дечачког сна.

Ситуација око српског фудбалера се полако закувава, богати великани су све ближе, а Лотито само чека да отворе карте и да започне лицитацију. Испод 100.000.000 евра неће разговарати...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар