Степи: Умјесто да дижемо самопоуздање...

Некадашњи тренер Драгослав Степановић плаши се да ће пораз од Чилеа остати урезан у психу репрезентативаца Србије.

Фудбал 06.06.2018 | 13:45
Степи: Умјесто да дижемо самопоуздање...
Младен Крстајић у понедељак је комбинованој репрезентацији Чилеа супротставио "шарен" састав Србије, а као један од разлога је навео да је "после 50, 60, 70 утакмица борбе за титуле, опстанак и финала", неким нашим стандардним фудбалерима потребан одмор.

"Многи стручњаци кажу да је одмор важнији од тренинга", рекао је селектор новинарима који у Аустрији прате припреме "орлова" за Светско првенство.

Међутим, тако склопљена екипа оставила је лош утисак на утакмици у Грацу, а ствари су додатно погоршане голом Чилеа у финишу и поразом.

Ево како на актуелни тренутак гледа Драгослав Степановић, који је у богатој каријери водио Ајнтрахт, Бајер из Леверкузена, Атлетик Билбао...

"Не знам зашто смо, као у утакмицама у марту, покушавали варијанте типа 'можда некад заиграмо у овом саставу, а вероватно нећемо никад'. Увек сам за то да макар 45 минута одиграм са најбољим тимом, који ће изаћи на терен против Костарике на почетку СП. Не разумем Крстајићеву потребу да испробава играче за које сви знамо да не могу да играју више од пет минута, а њему су против Чилеа играли 70-80",рекао је Степановић за "Информер".

Популарни "Степи" каже да ће до последњег тренутка бити оптимиста и веровати у освајање другог места у групи са Бразилом, Швајцарском и Костариком.

Он истиче да наши играчи морају да буду свесни својих квалитета и тржишне вредности, али...

"Штета је само што уместо да им пред Мундијал дижемо самопоуздање, ми губимо од другог тима Чилеа. Знате како је то у психи играча, они ће сад да кажу 'Гледај како је Костарика разбуцала Северну Ирску, а ми ни ове резервисте не можемо да добијемо'".

Остаје да се види шта ће се променити у суботу против Боливије, када ће Крстајић на генералној проби вероватно експериментисати много мање него у поразу од шампиона Јужне Америке (без њихових најбољих играча).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар