Маскерано: Француска, Бразил и Шпанија су испред нас!

Аргентински фудбалер Хавијер Маскерано рекао је да његова екипа није фаворит на предстојећем Светском првенству, али је истакао да ће покушати да оправда очекивања навијача у тој јужноамеричкој земљи.

Фудбал 06.06.2018 | 12:45
Маскерано: Француска, Бразил и Шпанија су испред нас!
"Морамо бити паметни, не смемо да умислимо да смо на највишем нивоу. Репрезентације попут Француске, Немачке, Бразила и Шпаније су изнад нас. То су показале својом игром и тиме што већ неко време изгледају постојано", рекао је Маскерано за аргентинску телевизију ТyЦ Спортс, а преноси Хина. 

"Али, у фудбалу не победјује увек фаворит", додао је играч Хебеја. 

Аргентина се налази на осмодневним припремама у Барселони, а 33-годишњи Маскерано је навео да се аргентински репрезентативци добро осећају тренирајући на помоћном терену његовог бившег клуба Барселоне. 

"Пуни смо жеље, то се може видети на сваком тренингу. Ми смо реални, знамо у каквој смо ситуацији, али исто тако пуни мотива да на Светско првенство стигнемо што боље припремљени", казао је Маскерано.

Аргентина ће Светско првенство у Русији отворити утакмицом с Исландом, а онда јој следи одмеравање снага са Хрватском и Нигеријом. 

Аргентинци су на прошлом Мундијалу изгубили у финалу од Немачке са 1:0 примивши гол у 113. минуту. 

"То што се догодило на последњем првенству не сме да нам буде никакво оправдање за то какви смо сада. Можемо бити конкурентни и одиграти добро првенство", рекао је Маскерано. 

Они су, такође, изгубили и у два финала Копа Америка након чега су уследиле бројне критике у Аргентини. 

"Тада смо били фаворити, али нисмо победили. Фудбал јесте леп јер не победјују увек фаворити. Зато фудбал и гледа толико пуно људи. Али сада, мало по мало, остављамо сумње иза себе", рекао је Маскерано. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар