За оба приједлога “зелено свјетло“

Већина делегата Дома народа Парламентарне скупштине БиХ данас је одбила Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ, који предвиђа увођење оптичког скенирања гласачких листића, биометријских читача отиска прста и видео-надзора. Делегати су усвојили два приједлога измјена и допуна Закона о кривичном поступку.

Босна и Херцеговина 05.06.2018 | 22:08
За оба приједлога “зелено свјетло“
Усвојен је приједлог хрватских делегата о измјенама Закона о кривичном поступку, али и приједлог бошњачког делегата Халида Гењца. Замјеник предсједавајућег Вијећа народа Парламентарне скупштине БиХ Сафет Софтић сматра да законско рјешење које је предложио СДА испуњава све међународне норме које су потребне за провођење одлуке Уставног суда, како не би био угрожен правосудни систем и бројни кривични поступци.

Замјеник Предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бариша Чолак објашњава да је основна разлика између два усвојена законска рјешења у давању имунитета свједоку.

Клуб делегата српског народа на оба законска рјешења уложиће амандмане, најавио је предсједавајући Дома народа Огњен Тадић.

У јуну прошле године Уставни суд је донио одлуку којом је оспорио поједине одредбе Закона о кривичном поступку, прије свега оне које се односе на надзор и праћење, уз оцјену да се крше људска права.

Парламентарној скупштини БиХ дат је рок од шест мјесеци за усаглашавање са Уставом.



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гавран

05.06.2018 20:34

Соко зове орла соко зове орла пријем, орао пао орао пао пријем. Соко долази соко долази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

05.06.2018 21:01

Само криминалцима и ловцима у мутном не одговара закон који би спријечио преваре на изборима.Тешко нама свима,нахебали смо!Џаба избори,када мртви гласају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

08.06.2018 05:11

А видиш ли како овдје странци не реагују,а кад су њихови интереси угрозени(Акцизе) онда притисну наше мулетине и одмах изгласају. То знаци да је њима свеједно за народ важне су им само паре.