РГ: Од намјештања мечева, до 1/4-финала ГС и Новака...

Шта Новак да очекује од Марка? Српски тенисер Новак Ђоковић играће против Марка Чекината у четвртфиналу Ролан Гароса и мада каже да га познаје није сигурно шта од њега може да очекује.

Тенис 05.06.2018 | 12:45
РГ: Од намјештања мечева, до 1/4-финала ГС и Новака...
Италијан је највеће и најпријатније изненађење париског Грен Слема јер је до четвртфинала дошао иако никада није победио на ГС турниру пре тога.

И сада се суочавао са поразом већ у првом колу од једнако непознатог Пољака, али је успео да извуче, а да Ролан Гарос изнедри једно чудо.

Ако је тај преокрет био чудо, шта тек рећи за наредна кола у којима су после Трунхелитија падали и знатно квалитетнији играчи Пабло Карено Буста и нарочито Давид Гофан. 

Чекинато је пут кроз најбољих 100 крчио кроз челенџере и фјучерсе и тај рецепт се показао добрим. Освојио је турнир у Будимпешти, а први тријумф на Мастерсима је остварио против Босанца Дамира Џумхура. 

До пре две године његово име се везивало за један скандал о намештању мечева када је у Мароку изгубио од 338. играча на свету Камила Махржака. Чекината су новинари у Паризу подсетили на тај догађај, али је кратко прокоментарисао "причаћемо о томе". 

Ђоковић је после победе над Фернандом Вердаском рекао да познаје Чекинатову игру, јер су тренирали, те да неће бити лако. Чекинато игра агресивно, напада дубљим лоптама и излази на мрежу. 

Тако је успео да победи белгијског играча у прошлом колу, иако му је помогло и то што је Гофан претходно играо маратонски меч који га је истрошио. 

Ђоковић је са друге стране победио Вердаска са 3-0 иако није бриљирао. Одиграо је колико му је у овом тренутку било потребно и уз то могао да рачуна на грешке Шпанца. 

Још увек је питање шта може да очекује од Чекината, али је извесно да Италијан неће олако пропустити прилику живота да прође међу четири најбоља тенисера света макар на једном Грен Слем турниру. 

Њихов међусобни дуел почиње око 15:30 на стадиону "Сузан Ленглен".

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боро

05.06.2018 11:39

Ззгаззигааа Нолееее !

ОДГОВОРИТЕ