Крстајић: Пораз боли, али нисам љут!

"Требало је да играмо бржи пас, да будемо агресивнији у одбрани. . . Пробаћемо да поправимо за Боливију", порука је селектора из Граца.

Фудбал 05.06.2018 | 11:15
Крстајић: Пораз боли, али нисам љут!
Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић није одавао велике знаке нервозе и љутње због пораза од Чилеа у пријатељској утакмици у Аустрији.

"Свјесно смо ушли у овај меч да комбинујемо и одмарамо неке играче који су доста играли у претходној сезони, који су изнијели квалификације и играли у својим клубовима. Било је добрих ствари и слабијих. Овај пораз боли, иако смо на почетку припрема. Резултат није приоритет, добили смо јефтин гол, али шта је ту је, идемо даље", рекао је Крстајић после пораза од Чилеа у Грацу 0:1.

Упитан које су то ствари биле слабије, одговорио је:

"Требало је да играмо бржи пас, да будемо агресивнији у фази одбране".

А да ли је задовољан нападом?

"Можемо још боље да се крећемо без лопте, да имамо бољу контролу лопте. У наредних пар дана ћемо пробати да поправимо неке ствари већ за Боливију".

На додатно питање да љ је било "превише" комбиновања тима, Крстајић је одговорио да "није ништа експериментисао", али да младим играчима треба још искуства.

"Имамо одређени фонд младих играча, који имају потенцијал. Фали им искуство, али овакве утакмице и служе да дођу до сигурности у игри и до боље форме. Нисам љут ни на кога, формирамо тим, спремамо се за Мундијал. Понављам, овај пораз јесте болан, али и показује у којој смо фази припрема".

Селектор Чилеа Реиналдо Руеда рекао је да је презадовољан побједом која је важна и значајна јер је остварена у тешкој утакмици против елитног ривала, учесника Мундијала који у својим редовима има играче из најјачих европских лига, какве су енглеска, шпанска, италијанска, њемачка.

На питање колеге из Бразила, шта би савјетовао селектора Бразила ако би га позвао телефоном, селектор Чилеа је одговорио:

"Биће тешка утакмица, Србија има компактне линије, али свакако да је Бразил велики фаворит у том мечу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БАЊА ЛУКА

05.06.2018 09:25

Ма.вратите се ви За Београд немојте нас брукати у Русији сминкери а о фудбалу ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

05.06.2018 09:54

Ниси ти љут али јесмо ми. Али имаш оправдање, никада ниси водио неки фудбалски клуб, чак ни пионире, ниси ти крив што си селектор.