Шта је Елизабета поклонила пару?

Иако краљевски пар треба да се одрекне већине својих свадбених поклона у вриједности од 8 милиона фунти које су примили од непознатих дариватеља и компанија које су путем њих жељеле да остваре промоцију и добит, један поклон, онај краљице Елизабете ИИ, сигурно је надомјестио споменути “губитак”.

Забава 04.06.2018 | 23:00
Шта је Елизабета поклонила пару?
При одабиру свог поклона, краљица Елизабета ИИ за свог је унука и његову супругу одлучила је да буде прилично дарежљива. Поклон достојан краљице, заправо је кућа “Yорк Цоттаге” на имању у Сандрингхаму. Поклон којим је Елизабета ИИ засигурно одушевила младенце, у буквалном је смислу невјероватних пропорција ако је судити према 8000 хектара земље на колико се простире имање.

Од тога, 240 хектара чини јавни парк, а 24 хектара врт који је уједно повезан с главном кућом. Имање заправо датира све до раздобља краља Едварда ВИИ. који је кућу поклонио свом сину, краљу Џорџу В у 1893. години. Хари и Меган тренутно бораве у кући Нотингам која је смјештена на простору Кенсингтон палате, а свој нови дом ће користити као одмаралиште.

Занимљиво је да према наводима страних медија, споменуто имање избјегавају припадници краљевске породице због тога што сматрају да је кућа уклета.

Извор: Сторy.хр

Коментари / 0

Оставите коментар