Гватемала: Број погинулих расте

Број погинулих приликом ерупције вулкана Фуего у Гватемали порастао је на 62, саопштио је директор Националног института за форензичку науку Фануел Гарсија.

Свијет 04.06.2018 | 22:45
Гватемала: Број погинулих расте
Гарсија је рекао да је до сада идентификовано само 13 од 62 тела, колико је пронађено после ерупције.

Директор агенције за катастрофе у Гватемали претходно је рекао да су приликом ерупције страдале бар 33 особе, али је упозорио да би тај број могао да се повећа, преноси АП.

Земјотрес јачине 5,2 степена Рихтерове скале регистрован је код обале Гватемале, само неколико часова након ерупције вулкана.

Због ерупције вулкана евакуисано је 3.200 људи евакуисано, саопштили су званичници.

Како се наводи, око 300 особа је повређено.

Вулкан Фуего избацује млазове лаве од осам километара и избацује дим и пепео који пада на престоницу и друге области, преноси Ројтерс.

Председник Гватемале изјавио је да је сазвао састанак са министрима, као и да разматра да прогласи ванредну ситуацију у областима Чималтенанго, Ескуинтла и Сакатепекез.

Због ерупције затворен је аеродром и обустављени су сви летови.

Вулкан се налази око 40 километара од престонице Гватемале и у близини омиљеног туристичког летовалиштва Антигве.

Огромни облаци дима могли су да се виде из различитих делова земље, а пепео који је пао у четири департмана Гватемале узнемирио је грађане.

Власти су од грађана тражиле да остану смирени.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

упозорење и знакови последњег времена

04.06.2018 22:56

Обицно прије ерупције иде земљотрес ,који настаје експлозијом узареног дела и горива испод земље који се састају испод земље и настаје експлозија. Никада нецете наци бусотине нафте и вулкана једно поред других.Назалост како се иде крају времена ,људи доносе законе који се противе Бозијим законима и одбацују Његову заститу и застита изостаје ,неправедне трансакције,преваре сваке врсте ,злоцини, тако да це се у будуцности ово видјети све висе и висе и бице изливање лаве према градовима и селима. Само јос једно упозорење да људи схвате у коме времену зиве и да је крај свацему врло близу на овој земљи.Станите на путевима својим и питајте за старе стазе који води у зивот вјецни .Цитајте и проуцавајте Свето Писмо и спроведите ста писе у њему у свом зивоту.

ОДГОВОРИТЕ