Пауновић: Увијек смо имали таленат, али немамо инфраструктуру!

Селектор златне генерације за Скај Спортс коментарисао стање фудбала у Србији. . .

Фудбал 06.06.2018 | 10:00
Пауновић: Увијек смо имали таленат, али немамо инфраструктуру!
Пре три године су у омладинској селекцији покорили планету, а сада их чека деби и на највећој смотри светског фудбала. Петорица чланове златне генерације са Новог Зеланда су се нашли на списку Младена Крстајића за Русију (Рајковић, Живковић, Вељковић, Грујић и Милинковић Савић), док су двојица отпала са ширег списка (Максимовић и Гаћиновић). Селектор те генерације Вељко Пауновић се у разговору за британски Скај Спорт присетио успоеха...

„Било је то нешто невероватно и незаборавно. Донели смо радост људима који и данас када нас виде, осећају те емоције. А емоције су најважнија ствар...  То је било нешто много важно за целу земљу. И не само због тога што смо урадили, већ и због начина на који смо то урадили“, присећа се Вељко Пауновић највећег успеха у историји репрезентативног фудбала Србије.

Пауновић открива проблеме српског фудбала.

„Увек је било талената. Увек када причам са колегама и људима који воде фудбал у Србији, кажем им да треба унапредити инфраструктуру и тренерско образовање. Нешто је урађено, али је још велики пут испред нас. Ствари које су нам донеле успех су информације, знање и способност да их применимо на терену. Очигледно је да побољшање терена и инфрастуктуре помажу да се направе успеси. А таленат смо увек имали“.

Колико људи у Србији воле фудбал?

„Има једна чудан, али веома интересантна ствар о Србији. Одете на утакмици првенства и ако не игра један од два велика клуба, трибине су празне. Али сви воле фудбал. Воле да га гледају на телевизији, да га играју. Свако дете жели да постане фудбаер. Мала смо земља, али смо јако стрсатвени. Зато је тако велики број људи и дошао да нас дочека када смо освојили титулу“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар