Жоао Марио искрено: Нисам љут, али...

Не враћам се у Интер – не волим Серију А! Енглеска или Шпанија?

Фудбал 06.06.2018 | 09:00
Жоао Марио искрено: Нисам љут, али...
Прва сезона је била више него добра. Друга је била потпуно разочаравајућа, па је Жоао Мариопролећни део протекле сезоне провео на позајмици у Вест Хему. Без обзира на то што се у Лондону борио за опстанак, сада му не пада на памет да се враћа у Интер, иако су се Неразури пласирали у Лигу шампиона. Просто, Серија А му више не представља изазов. Један од кључних играча у походу Португалаца на титулу првака Европе 2016. године разочан је свиме што је доживео у Италији.

“Не желим ни да пробам опет. Немам неопходну мотивацију. То је завршена прича. Нисам љут, чуваћу као успомену сезону и по у Милану. Али идеја је јасна: не враћам се“, категорички ће Жоао Марио, кога су Неразури платили 45.000.000 евра.

За те паре, очекивало се више. Мада није баш ни само до Марија.

“Само сам искрен. Нема више ватре у мени на помен Неразура. Када сам долазио био сам запаљен за пројекат у настајању. Тако је бар изгледало, али није се десило. Лето 2016. је било тешко. Мењао се власник, мењали су се тренери: Роберто Манчини, Френк Де Бур, Стефано Пиоли. Превише конфузије, нама новајлијама, рачунам ту и Габигола, није било лако“.

Немогуће да нема ама баш нимало ни до самог играча?

“Не тражим изговоре. Хаос је био очигледан. А ко је крив? Нико. И свако. Интер и цело то окружење тамо, вероватно цео италијански фудбал, једноставно није за мене. И не видим да би мој повратак после Мундијала имао смисла, иако имам уговор до 2021. Надам се да ћемо што пре пронаћи договор. Надам се и пре Мундијала, можда и током турнира. У фудбалу, као и у животу, мораш да будеш искрен. Да прихватиш кад се неке ствари заврше. А ова прича са Интером је завршена“, децидиран је Марио.

А шта ако зову Јувентус или Милан?

“Не знам како је тамо, па је тешко одговорити, али рекао бих да италијански фудбал генерално не одговара мојим карактеристикама. Нема то везе са мојом прошлошћу у Интеру. Истина је да ми се Серија А не допада. Премијер лига би била идеална. Спектакуларно окружеје, физичко и техничко такмичење у исто време. То је прва идеја. Друга је Примера“.

Останак у Вест Хему? Можда. Не сигурно.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар