Ко је Марко Чекинато? Сицилијанац кога Новак зна!

"Знам његову игру са тих тренинга, а гледао сам га и како игра. Оно што је сигурно је да сада игра најбољи тенис у животу", казао је Ђоковић о сензацији Ролан Гароса.

Тенис 04.06.2018 | 11:30
Ко је Марко Чекинато? Сицилијанац кога Новак зна!
Новак Ђоковић постао је овог поподнева тек трећи тенисер који је 40. пута улазио у четвртфинале гренд слемова, а осим њега то су радили Џими Конорс (41) и Роџер Федерер (52).

Српски ас савладао је без већих проблема Фернанда Вердаска (3:0), а ривал у борби за полуфинале ће му, потпуно неочекивано, бити мало познати италијански тенисер Марко Чекинато који је направио сензацију елимисавши Давида Гофана (3:1).

"Знам га већ дуго!", рекао је Ђоковић и вероватно изненадио новинаре.

"Много пута сам тренирао са њим у Монте Карлу када је био део Пијати академије, а спаринговали смо ове сезоне. Знам његову игру са тих тренинга, а гледао сам га и како игра. Оно што је сигурно је да сада игра најбољи тенис у животу. Гофан је можда био мало уморан након меча са Монфисом, али то не умањује Маркову победу и желео бих да му честитам на успеху. Стигао је до четвртфинала иако није био носилац, заслужује поштовање, а у нашем мечу нема шта да изгуби. Због тога ћу веома озбиљно да приступим мечу".

Чекинато је рођен 1992. године у Палерму, на Сицилији, и ово му је највећи успех у каријери пошто никада на гренд слемовима није прошао даље од првог кола. До четврфинала је стигао након сензационалног тријумфа над Маријушом Копилом у пет сетова, када се вратио после 0:2 и последњи сет добио 10:8, да би потом елиминисао Трунхељитија и Карења Бусту.

Заузима 72. место на АТП листи, али га након РГ чека велики скок...

Ђоковић је у осврту на дуел са Шпанцем казао да је "обавио добар посао" уз оцену да је задовољан својом игром, али да у овом тренутку не размишља где је "од оног свог нивоа".

"Уопште не размишљам о томе. Идем меч по меч и ако узмем у обзир да сам прошли меч играо скоро четири сата, сада сам се добро осећао на терену. Нисам имао проблеме у дугим разменама и победио сам у три сета против играча који посебно воли ову подлогу. Мислим да из овог меча могу да извучем само позитивне ствар", навео је Ђоковић.

Српски ас прокоментарисао је и клизаву подлогу на Шатријеу када се пожалио код главног судије, а поново га је изнервирало то што се не слушају играчи пре неких одлука.

"Њих као да је брига за то шта ми мислимо. Ако се договоримо да би требало да поквасимо терен или не поквасимо, ваљда би то требало да се поштује. Што се мене тиче то је у реду. Ако већина одлучи да се терен кваси - и ја ћу се сложити! Сматрам ипак да треба да будемо укључени у такве одлуке", рекао је Ђоковић уз оцену да је задовољан својим наступом у Паризу.

ОСМИНА ФИНАЛА:

- у недељу -

Давид Гофан - Марко Чекинато 1:3 (5:7, 6:4, 0:6, 3:6)
Новак Ђоковић - Фернандо Вердаско 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)
Доминик Тим - Кеи Нишикори 3:1 (6:2, 6:0, 5:7, 6:4)
Карен Качанов - Саша Зверев 2:3 (6:4, 6:7, 6:2, 3:6, 3:6)

- у понедељак -

Рафаел Надал - Макс Мартерер
Дијего Шварцман - Кевин Андерсон
Марин Чилић - Фабио Фоњини
Џон Изнер - Хуан Мартин дел Потро

ЧЕТВРТФИНАЛЕ:

Марко Чекинато - Новак Ђоковић
Доминик Тим - Саша Зверев
Надал/Мартерер - Шварцман/Андерсон
Чилић/Фоњини - Изнер/Дел Потро

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бошњак

04.06.2018 10:41

Сретно краљу.

ОДГОВОРИТЕ