Новак: Послије првог сета је све било добро!

Све је кренуло на моју воденицу! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је против Фернанда Вердаска било најважније издржати притисак на почетку меча.

Тенис 04.06.2018 | 10:30
Новак: Послије првог сета је све било добро!
Истакао је да је после освајања првог сета све кренуло "на његову воденицу". Ђоковић је Вердаска са 3-0 победио у четвртфиналу Ролан Гароса.

"Ако се резултатски гледа, да, рутинска победа, али далеко од тога... Требало је издржати налете Вердаска, поготово у почетку меча", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу. 

Како каже, Вердаску се на лицу видело да је дошао са ставом да тријумфује. 

"Вердаско је изашао на терен с намером да победи и није био превише под утиском важности меча или стадиона, био је он небројено пута у таквим ситуацијама, био је ТОП 10 играч, тако да зна како да се постави. Добио је Димитрова у прошлом колу и видело се на његовом лицу када је изашао на терен да верује да може да победи. Тако да је било јако битно издржати тај притисак у прва три гема која су трајала готово пола сата", рекао је Ђоковић. 

Српски тенисер је изнео да је имао осећај да је физички добро и да, ако се меч продужи, има бољу шансу за тријумф. 

"Ми смо се добро припремили за овај меч, тимски, поразговарали смо, међутим треба све то спровести у дело, али то није лако поготово када је играч преко пута мреже надахнут у почетку", рекао је Дјоковић. 

"Зато је било јако битно издржати, бити чврст... Тај први сет је превагнуо на моју страну. Када сам добио први сет осетио сам мало више слободе, мало мање притиска и онда је све кренуло на моју воденицу", додао је Ђоковић.

Он ће у четвртфиналу Ролан Гароса играти против Италијана Марка Чекината, који је у осмини финала направио велико изненађење победивши Белгијанца Давида Гофана у четири сета, 7:5, 4:6, 6:0, 6:3. 

"Ја ћу дефинитивно њега гледати као да је из врха јер за четвртфинале Грен Слема мораш да поседујеш квалитет и он је тај квалитет показао данас. Неће имати шта да изгуби, он је сигурно јако задовољан овим резултатом... Верујем да ће изаћи на терен да покуша да изненади", сматра српски тенисер. 

Иако нису играли звеничне мечеве, Новак је тренирао с Италијаном, који је тренутно на 72. месту на АТП листи. 

"Познајемо се добро, он је јако фин момак, ради доста, вредан је, таква му је и игра. Он је радилица, доста се труди, бори, не даје доста лаких поена, мора да се заради победа",нагласио је Ђоковић, који објашњава да у игри неће бити много изненађења. 

"Као и што он познаје моју... Неће бити много изненађења. Ово ће бити ново искуство за њега, за мене не јер сам много пута био у овој ситуацији, у четврфиналу Грен Слема. Али, треба бити опрезан од почетка. Он ће покушати да игра тенис живота и да победи", рекао је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар