Тони Надал упозорава Рафу: Чувај се Новака!

Искусни бивши тренер најбољег играча свијета вјерује да је Шпанцу на Ролан Гаросу највећа пријетња српски ас.

Тенис 04.06.2018 | 14:30
Тони Надал упозорава Рафу: Чувај се Новака!
Тони Надал бодри свог нећака Рафаела на Ролан Гаросу у походу на 11. трофеј. Без обзира на то што више није главнокомандујући у стручном штабу првог тенисера свијета, ту је да му да подршку.

Тони Надал, који је годинама био битан шраф у машинерији Рафе Надала и даље је одличан савјетник од кога најбољи тенисер свијета жели да чује шта мисли.

Стриц Рафаела Надала изјавио је да ће у понедјељак напустити Париз и вратити се у Шпанију, без обзира какав резултат оствари његов нећак.

"Вратићу се почетком сљедеће седмице, без обзира на то шта ће се дешавати на Ролан Гаросу и пратићу турнир код куће. Сада сам мање критичан према Рафиној игри, али без обзира на то и даље ме често пита за савјет", открио је Тони.

Он је рекао да је Надала веома занимало шта мисли о досадашњем учинку у Паризу и на шта треба посебно да обрати пажњу.

"Питао ме је за коментар сваког његов меча и указао сам му на оно што милим да је важно",рекао је Тони Надал, а потом му указао од кога му пријети највећа опасност.

"И даље мислим да му је највећи ривал Новак Ђоковић. Игра опет добро и мислим да је један од највећих фаворита за титулу, без обзира што није међу водећим носиоцима у Паризу. Ђоковић је увијек опасан ривал и увијек Рафу натјера да пружи максимум", рекао је Тони Надал који добро памти епске мечеве са Ђоковићем претходних година.

Укупно су одиграли 51 дуел и Ђоковић води 26:25. недавно су играли и у полуфиналу мастерса у Риму, када је Надал славио послије још једне тешке битке (7:6, 6:3).

Тони је додао да без обзира на резултат који постигне ове сезоне, Рафа може да освоји још титула на Ролан Гаросу у годинама које слиједе.

Надал, који брани трофеј у Паризу, изборио је пласман у осмину финала убједљивом побједом над Ришаром Гаскеом (6:3, 6:2, 6:2).

Ако све буде ишло по плану Надал и Ђоковић би у Паризу могли да се сретну тек у финалу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар