На помолу сарадња Борца и Игокее!

Игокеа и бањалучки Борац преговарају о сарадњи која би укључивала размјену кошаркаша, едукацију тренера, маркетинг, па и кориштење дворане у Лакташима.

Кошарка 04.06.2018 | 13:30
На помолу сарадња Борца и Игокее!
Генерални менаџер Игокее Игор Додик у интервјуу за МОНДО потврдио је да клуб из Александровца договара сарадњу са неколико клубова из РС, међу којима је и бањалучки Борац.

Игокеа и Борац, некадашњи љути ривали у првенству Републике Српске, преговарају о сарадњи која би укључивала размјену кошаркаша, едукацију тренера, маркетинг па и кориштење дворане у Лакташима.

"КК Игокеа као представник у АБА лиги, а и кроз Предсједништво АБА лиге, јер ћемо од јула и предсједавати лигом, трудиће се да помогне нашим клубовима да се што више укључе, да искористе наше знање и ресурсе. Кроз ове двије године било је доста комуникације и идеја и са КК Леотар и са Мркоњић Градом, било је покушаја и да се они појачају и да они уђу у Другу АБА лигу. Нажалост, Леотар је испао у Прву лигу РС. Причамо и са КК Братунац, а одскора се појавила и та комуникација са КК Борац из Бањалуке, коју смо ми годинама покушавали да успоставимо. Браћа Барош су изразила тежњу да сједнемо заједно за сто и да видимо шта ми то можемо да помогнемо. Идеја је да се сједне већ наредне седмице са њима. Било би јако добро да се Борац врати у Премијер лигу БиХ и да кроз ПЛБИХ можда и дође до врха и до АБА Друге лиге. Ја бих искрено волио. Нудимо и другим клубимо да дођу код нас, да искористе наше знање, да уче“, рекао је Додик.

На шта ће се конкретно односити та сарадња?

"Не могу сада говорити шта тачно конкретно то значи. Преговарамо са више клубова и не можемо да са више њих имамо исти вид сарадње, али желимо да будемо у партнерском односу, да добију наше ресурсе. Ту мислим на играче, исто тако и на дворану. Такође и на неке наше контакте гдје ћемо лакше да привучемо неке додатне спонзоре, да код њих додатно улажу и да се неки играчи код њих афирмишу, па и млади тренери да имају прилику за едукацију и услове да напредују. Отворићемо врата за све што им треба, а наравно и са наше стране да им укажемо шта треба да унаприједе. О неким детаљима и конкретним стварима причаћемо у наредном периоду након разговора са Борцем“, рекао је Додик.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

брод

04.06.2018 12:34

Које са вама тикве садио зна се како је прошао.

ОДГОВОРИТЕ