Катар жели Зидана - плата 50 милиона!

Зинедин Зидан је у четвртак шокирао све у Реал Мадриду, али и Европи, када је саопштио да је одлучио да напусти клупу “краљевског клуба“, само неколико дана након што је по трећи пут заредом освојио Лигу шампиона.

Фудбал 04.06.2018 | 20:00
Катар жели Зидана - плата 50 милиона!
Према писању шпанских и енглеских медија, француски тренер Зинедин Зидан, добио је невјероватну понуду од Фудбалског савеза Катара.

Наводно, домаћин Свјетског првенства 2022. године, понудио је Французу четворогодишњи уговор уз зараду од 50 милиона евра годишње.

Зидан је у четвртак шокирао све у Реал Мадриду, али и Европи, када је саопштио да је одлучио да напусти клупу “краљевског клуба“, само неколико дана након што је по трећи пут заредом освојио Лигу шампиона.

Многи су се питали који су разлози за такву Зиданову одлуку, али и гдје ће наставити успјешну тренерску каријеру. Можда су медији већ дали одговор, јер понуђена плата од скоро 140.000 евра дневно и то четири наредне године превише је добра да би је неко одбио.

У медијским извјештајима наводи се да је информацију о понуди катарског савеза на Твитеру открио угледни египатски бизнисмен Нагиб Савирис.

Катар ће за четири године на домаћем терену по први пут у историји наступити на Свјетском првенству у фудбалу. Репрезентација мале заливске земље тренутно је на 101. мјесту ФИФА-ине ранг листе.

Зидан је на клупу Реал Мадрида сјео у јануару 2016. године, након што је Рафаел Бенитез добио отказ. Од тада је освојио три титуле шампиона Европе, по два пута је славио на ФИФА свјетском клупском првенству и у Суперкупу Европе. Томе је додао једну титулу националног шампиона и пехар Суперкупа Шпаније.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар