Србија поштује интегритет БиХ

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је милион пута поновио став о поштовању територијалног интегритета БиХ и да нема намјеру да се било коме правда за ове “кристално јасне ставове”, те поручио да је потребно “мало се зауставити” у предавањима и лекцијама Србији.

Србија 01.06.2018 | 17:25
Србија поштује интегритет БиХ
Упитан за став Србије у вези с изјавом предсједника Републике Српске Милорада Додика о државном уједињењу Српске и Србије, Вучић је рекао да не разумије потребу земаља из региона да стално испутују став Србије.

– БиХ је наш сусјед, желимо добре односе са њима и да ти односи буду још бољи. Али, предавања и лекције Србији, у стању ћу бити још много тога да истрпим, али мало се зауставите – рекао је Вучић.

Он је изјавио новинарима да “Србија поштује Дејтонски мировни споразум, територијални интегритет БиХ, као и територијални интегритет ентитета Републике Српске унутар БиХ”.

Вучић је истакао да је то рекао “милион пута до сада” и да никада ниједну другачију изјаву од ове од њега нико није чуо, али да ваљда сваки дан Србија некоме мора да се правда или неко мисли да би Србија некоме требало да се правда.

– Не пада ми на памет било коме да се правдам за ставове кристално јасне, чисте као суза, за разлику од ставова многих других који не само да нису јасни већ бих рекао нису увек ни добронамерни према нашој земљи – рекао је Вучић, након учешћа на конференцији поводом покретања пројекта “Подршка жртвама и свједоцима кривичних дјела у Србији”, у организацији Мисије ОЕБС-а у Србији.

(Срна/Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Робин Худ

01.06.2018 15:37

А у пм...па што смо онда слали нашег предавача да студентима предаје....па зар нико њега не разумије...а све је смислио да остане на власти и запамћен као наш ујединитељ и велики визионар ....е јбг сад све поново...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

01.06.2018 16:01

Анкета 2018.

Name

Трн

01.06.2018 16:24

Додикове лази гурају нас у 90. Ово сто је рекао Вуциц није напамет. Додик изврце ствари незнам ко га је позвао да он лазе студенте кои треба у будуцности да представљају Србији а уствари неце знати сустину Дејтона него оно сто Додик лазе. Ето блама и питамо се одкуда сукоб.

Name

Зика.

01.06.2018 15:54

Он немозе висе ни у Бакинцима дрзáти предавање а камоли студентима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.06.2018 16:59

Као прво сви истомисљеници звиздица морају сватит да беиха није суверена дрзава а неце ни бити.знаци васи снови једно а стварност је друго.беиха је дрзавна заједница у коју Спада и Република Српска са својим институцијама и својом територијом.сда мозе само звати дрзавом Федерални дио,никако и Републику Српску.дрзава нема 3 пресједника. И да не набрајам.маните се празне прице.

Name

Јеца

01.06.2018 17:01

Ма у каквим Бакинцима њега неслусају ни у куци висе. Колико се цовјек бламира да је мене срамота. Гдје су му ти силни савјетници сто га мало не устукну ово је стварно срамота ста нам тај цовјек ради. Он стварно наноси велику стету србском народу и у Србији и РС. Ооо Миле, Миле јел ти остала и једна вијуга у глави.

Name

Ре јеца

01.06.2018 17:53

Мене не зснима ни додик ни говедарица,вец Република Српска и они Који су је стварали.Знаци никако дезертери.

Name

Миле

01.06.2018 17:59

А онда пустиш Додика да серенда по ФПН-у у Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СвеСкупа

01.06.2018 18:03

Вучић има приоритет да Србија постане чланица ЕУ, а не да он због Додикових сулудих идеја постане "становник" у Хаагу. Или ово прво или друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумадинац

02.06.2018 05:43

Србија признаје идентитет БиХ. А засто онда БиХ са водјом Изетбеговицем не признаје Србију? Хвала ти Београде на издају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бби

02.06.2018 16:27

Нико те није питао за став Србије о територијалном интегритету вец сви тразе осуду Додика и његовог паламудања по Србији. Знаци од тебе и институција Србије се траже сљедеће ријечи. "Дубоко осудјујемо изјаве Милорада Додика о мијењању граница двије признате дрзаве,те свака изјава који не доприноси стабилности и сигурности грађана двије државе није добродошла у Србији."

ОДГОВОРИТЕ