Дон Флорентино је окренуо први број...

С друге стране жице био је Маурисио Покетино. . .

Фудбал 01.06.2018 | 10:45
Дон Флорентино је окренуо први број...
Откако је Зинедин Зидан данас иза поднева саопштио да се повлачи са функције тренера Реал Мадрида у року неколико сати за његовог наследника медији су кандидовали барем десетак имена. Венгер, Конте, Алегри, Луис Енрике, Сари, Лев... На гомилу реално и нереално. Али како Марка вечерас јавља Флорентино Перез за сада је контактирао само једног човека и он није међу набројанима. Ради се о Маурисију Покетину, менаџеру Тотенхема.

Мадридски лист који је најбоље упућен у дешавања на Сантијаго Бернабеуу пише како Перез од Зиданове конференције за штампу не излази из Валдебебаса, где са најближим сарадницима анализира разне могућности. Оно што Марка подвлачи јесте да дефинитивна одлука није донета, али да је млади аргентински стручњак контактиран, те да је он тренутно први фаворит за Зизуовог наследника. 

Исти извор подсећа да је Покетино пре само неколико дана продужио уговор са Тотенхемом - вредност близу 50.000.000 евра на петогодишњем нивоу - те да по том новом споразуму нема излазну клаузулу. Међутим, наводи се и да млади стручњак има усмени договор са Данијелом Левијем, првим човеком Певаца, да му у случају "неке изванредне" понуде неће правити проблеме.   

Покетино се тренерским послом бави од 2009. године. Водио је Еспањол (2009-2013), Саутемптон (2013-2014), а у Тотенхему је од маја 2014. За сада нема ниједан освојен трофеј. 

Мадриђани ће покушати да питање тренера реше до почетка Мундијала. Уколико не успе са Покетином, као алтернатива, наводе многи извори блиски мадридском клубу, ту је дете клуба Хозе Марија Гутијерез, познатији под надимком Гути, који тренутно ради у омладинској школи Реала. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар