Просинечки и Џеко: Прави тест за "Змајеве"!

Селектор и капитен Босне и Херцеговине, Роберт Просинечки и Един Џеко, истакли су да је пријатељска утакмица у петак (13 х) у Јужној Кореји прави тест за "Змајеве".

Фудбал 31.05.2018 | 18:40
Просинечки и Џеко: Прави тест за "Змајеве"!
Селекција БиХ у птак ће одмјерити снаге са репрезентацијом Јужне Кореје, која је учесник предстојећег Свјетског првенства у Русији и поводом сутрашњег меча, на конференцији за штампу говорили су селектор и капитен "змајева".

"Очекује нас тешка утакмица са квалитетним противником. Учинићемо све да се на крају сезоне представимо на најбољи начин и одиграмо добру утакмицу. Наш домаћин се спрема за наступ на Свјетском првенству и ово ће сигурно бити квалитетан тест за нас", рекао је Просинечки, а пренио званични сајт Фудбалског савеза БиХ.

Корејски медији су показали велики интерес за тим БиХ, што потврђује и број новинара на прес конференцији, а занимало их је да ли ће Џеко сутра постићи гол.

"Постизање голова је мој посао, али много важнији је коначан резултат од тога ко је стријелац. Није важно да ли ћу погодити ја или неко други, резултат је у првом плану",одговорио је нападач Роме.

"Змајеви" су послије конференције за штампу одрадили и службени тренинг. Стручни штаб, предвођен селектором Робертом Просинечким, играчима није наметнуо јак темпо јер се за њих ради о посљедњем мечу у овој сезони, у којој су одиграли велики број утакмица.

Иако је крај дуге такмичарске сезоне, расположење у бх. репрезентацији је ведро и сви са нестрпљењем очекују да почне меч против домаћина, за који влада велико интересовање. Све улазнице су брзо „плануле“, тако да ће јужнокорејска репрезентација имати значајну подршку око 40.000 навијача, у посљедњем мечу прије одласка на завршне припреме за Мундијал у Русији.

Са друге стране, ни у далеком Жеонжуу, као и на свим утакмицама до сада, БиХ неће бити без подршке. Најављен је долазак мање групе навијача из БиХ, као и Босанаца и Херцеговаца који живе и раде у овом дијелу свијета.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар