Болт не одустаје од фудбалске каријере!

Доказује се у Норвешкој! Јусеин Болт, легендарни спринтер са Јамајке, и даље има велику жељу да постане фудбалер и зато је почео да тренира са норвешким Стромсгодсетом.  Где је Болт? Тренира фудбал у Норвешкој! Болт у Норвешкој тренира са Стромсготсетом. . .

Остали спортови 01.06.2018 | 17:30
Болт не одустаје од фудбалске каријере!
Болт је неколико пута радио са фудбалерима Борусије из Дортмунда, био је и близу јужноафричког Мамелодија, пре него што је стигао на једнонедељну пробу у Стромсгодсет.

Осмоструки олимпијски шампион на свом Твитер профилу објавио је слику са тренинга и поручио да "Јури сан". Фудбалери Стромсгодсета тренутно се налазе на 12. месту норвешке лиге после 12 кола.

Један од најбољих атлетичара свих времена, Јусиен Болт, тренира фудбал у норвешком Стромсгодсету и требало би да одигра тренинг утакмицу против норвешке младе селекције У-19...

Светски рекордер на 100 и 200 метара је ове године већ тренирао са фудбалерима Борусије Дортмунд и јужноафричким Сандаунсом.

"Можда ће клуб видети да имам нешто вредно и дати ми шансу", рекао је тридесетједногодишњи Болт.

Иначе, Јамајчанин ће бити капитен тима познатих на хуманитарној утакмици која ће се 10. јуна одиграти на Олд Трафорду.

Позитивна реакција стигла је и из Норвешке.

"Болт је добар фудбалер, да није не би тренира са нама", рекао је директор Стромсгодсета Јостајн Фло. Освајач осам олимпијских злата задужио је и опрему, а број на дресу му је 9,58 и симболизује време Болтовог светског рекорда на 100 метара.

Фло је објаснио и како је изненадио остале играче свог клуба.

"Рекли смо им да долази страховито брз фудбалер. Врата су се отворила и у просторију је ушао Болт. Били су шокирани, нису могли да верују. Један је од највећих спортиста свих времена и од њега можемо пуно да научимо. Биће одлична инспирација за играче и цео клуб."

Болт је намеравао да се после атлетске каријере, коју је завршио прошле године, посвети професионалним бављењем фудбалом.

Стромсготсет је члан најјачег ранга у Норвешкој и тренутно је на 12. месту табеле.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар