Соња Саркози предсједник Управе

Надзорни одбор Сбербанк Еуропе АГ је 23. маја 2018. године именовао г-ђу Соњу Саркöзи за новог предсједника Управе (ЦЕО) ове банке.

Република Српска 31.05.2018 | 11:53
Соња Саркози предсједник Управе
Г-ђа Саркöзи је тренутно члан Управе Сбербанк Еуропе АГ, одговорна за пословање са становништвом, а од 1. јула 2018. године ће наслиједити Герхарда Ранду. Г-дин Ранда је као предсједник Управе Сбербанк Еуропе у протекле двије године дао значајан допринос позиционирању групације.



Овим поводом је Сиегфриед Wолф, предсједник Надзорног одбора Сбербанк Еуропе АГ изјавио "Користим прилику да се захвалим г-дину Ранди на његовом снажном доприносу укупном успјеху Сбербанк Еуропе и њених чланица у протекле двије године. Са г-ђом Соњом Саркöзи на челу Сбербанк Еуропе наставићемо са развојем нашег пословања у Европи.“

Г-ђа Саркöзи се прошле године придружила Сбербанк породици и у веома кратком периоду веома успјешно имплементирала ретаил стратегију групације, а која је фокусирана на ретаил кредитне производе и услуге дигиталног банкарства.

Прије доласка у Сбербанк Еуропе г-ђа Саркöзи је успјешно водила еасyбанк АГ као генерални директор (ЦЕО), чиме је стекла велико искуство у области дигиталног ретаил пословања.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар