Не треба нам страх и неизвјесност

Младен Иванић, члан Предсједништва БиХ из реда српског народа, вјерује да ће побиједити Милорада Додика на предстојећим изборима.

Република Српска 30.05.2018 | 23:35
Не треба нам страх и неизвјесност
"Не видим зашто не бих могао. Прије четири године мој протукандидат је била Жељка Цвијановић, али ја сам се суштински борио против Додика. Имао сам 320.000 гласова - политичар са највише гласова у БиХ. Зашто би сада био неко против мене? Мислим да сам свој дио посла одрадио коректно, а то сам спреман и наредне четири године ако добијем гласове", изјавио је Иванић.

Да ли очекује ниске ударце у кампањи, Иванић је рекао да је навикао на то.

"Свих година сам на другој страни, увијек смо имали различите политичке погледе. Технике прљаве кампање сам прошао. Биће ту измишљања шпијунских служби, бит ће измишљања потеза које чиним, прљавштина. То је погрешан приступ и мислим да ће људи то и увидјети", казао је Иванић, наводећи да људи знају и њега и Додика.

"Инститират ћу на ономе што сам чинио. Стабилност, мир, чврсту одбрану РС и спремност на компромис са колегама из ФБиХ", рекао је Иванић у гостовању у Дану уживо на Н1.

Он тврди да "неизвјесност, ризик и страх долазе од Додика", а казао је да "вјерује да ће побиједити са народом Републике Српске".

Истакао је да се неће служити прљавим играма.

"Послије свих ових година да сад почнем то да користим, користим другачији рјечник - то нисам ја. Макар и изгубио изборе. Ружне ријечи, прљавштина - то је за мене превише. Више волим сачувати образ него побиједити на прљав начин", казао је Иванић.

"Покушатћу одговорити директно на провокације, а да измишљам портале, вијести - то ми не пада на памет", поручио је Иванић.

Што се тиче кандидата за предсједника Вукота Говедарица или Жељка Цвијановић, он сматра да би Вукота Говедарица могао побиједити Жељку Цвијановић. 

"То је млад и снажан политичар. Доноси другачији приступ, културнију реторику с којом наступа. Човјек за којег не можете везати ништа негативно. Доноси свјежину коју је показао, те свјежине треба Републици Српској. Ја као искусан, он као млад и ентузијаста чинимо пристојну комбинацију за Републику Српску", рекао је Иванић.




(БН/Н1)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Фоца је уз вас

30.05.2018 22:17

Свака цаст, велики господин, културан и умјерен, цаст је познавати га!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

31.05.2018 06:44

ВРАТИМО СЕ У РЕАЛНОСТ: МИЛЕ ДОДИК ЈЕ ОСТВАРИО НЕМОГУЋУ МИСИЈУ И ОД РЕГИСТРОВАНОГ РАТНОГ ШВЕРЦЕРА НАФТОМ, ЦИГАРЕТАМА И ДРУГОМ РОБОМ, ОН ЈЕ ПОСТАО МУЛТИМИЛИОНЕР И ДУГОГОДИШЊИ ШЕФ НАЈЈАЧЕ ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ И ДЕМОКРАТСКИ ИЗАБРАНИ ВЛАДАР СВИХ ФУНКЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. А У РЕАЛНОСТИ ОН ЈЕ ПОЛИТИЧКИ ИДИОТ КОЈИ КАО КАУБОЈСКИ ШЕРИФ И НА ДИЛЕТАНТСКИ НАЧИН, ВИШЕ ОД ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ВЛАДА ОТУЖНИМ ПРОСТОРОМ КОЈИ СЕ ЗОВЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА!!! Е МОЈ ВЕСЕЛИ СКАУТЕ ИВАНИЋУ - КАКО КАО ДУГОГОДШЊИ ОПОЗИЦИОНИ ПОЛИТИЧАР И ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ МОЖЕС МИРНО СПАВАТИ - А ЈА НЕ МОГУ... ТО ЈЕ ПИТАЊЕ СВИХ ПИТАЊА !!!

Name

ДАН БИЈЕЛИХ ТРАКА

31.05.2018 08:25

Господине Иванићу, било би добро да данас посјетите Приједор.

Name

Ре траке

31.05.2018 14:22

А ти отидји на гроб малог Слободана којег су васи терористи масакрирали и изивљавали се над њим.

Name

НН

30.05.2018 22:38

Јуце цитам интервију с дотицним господином пун сукоба, Данас мир/стабилност . Па стварно висе? Мислим да се ова влада под хитно треба мјенајти, али имам осјецај да це се само фаце промјенит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@#@

31.05.2018 04:14

Побједа је видљива. Додик ни нико тренутно у РС не може се упоредит са проф.др.Младеном Иванићем. То је један паметан поштен господин, а не као ови бахати СНСД. Праве се патриоте а не подржавају конститутивност срба у 4 кантона у ФБиХ. Толико о њиховом патриотизму. Они само мисле на себе а народ их не занима само на дан избора да добију глас. Мој народе РС пробуди се!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

31.05.2018 06:16

Ако имамо имало памети треба да гласаамо за овог поштованог професора, доста је више лажова и букача, који данас причају једно, сутра нам раде друго, па нормално нам се дешава пропаст и сеоба са ових подручја, напријед професоре, до побједе!!!

Name

АНАЛИТИЧАР

31.05.2018 06:21

Додиков вокабулар је јако културан и импресивно маштовит, мајмуне, сељачино, он ће мени..,,је*ем ти матер, подбачај, тамо неки.., кретен,, показаћу ја теби, видјећеш ти. Сјетимо се како је Додик запријетио Игору Црнатку ,шефу дипломатије БиХ, 16. фебруара 2016.: „То није политички захтјев. То је захтјев који сматрам личним, а опростити нећу. Када ћу и шта учинити, то ћу ја одлучити, али се држим једне кинеске пословице да се ‘освета сервира хладна, а никада врућа„‘

Name

Ре аналитичар

31.05.2018 06:58

Примјери "лијепог" понашања Милорада Додика према разним јавним личностима: 1.“Сним'ме, п*** ти материна, па ме пусти у Дневник. Ј*** ти мајку, је л' ти јасно! До сад' сам те поштовао, мислио сам да треба бит' коректан. Ј*** ти матер, имам двије године, ј*** ти мајку! Здраво!’’ - рекао је Милорад Додик, директору БН ТВ Владимиру Тришићу у новембру 2012 године. 2.`Немој случајно да ти падне на памет да дођеш у Бањалуку и околину јер ћеш добити батине. Ако ти се шта догоди било гдје на територији државе, знај да ја стојим иза тога`, Додикове су пријетње које је судија Един Хусарић (Широки Прима пиво и Игокеа (95:70),април 2007. 3.„Бомбу ћу бацити на Министарство здравља, багро неспособна. Нисте у стању завршити ниједан једини посао без огромних проблема“, урлао је (30.07.2014.). у згради Владе РС) Милорад Додик на Драгана Богданића, минстра здравља.и.т.д Наслови на интернету: ДОДИК ПРИЈЕТИО НОВИНАРИМА, ДОДИК ПРИЈЕТИ ОБАВЈЕШТАЈНОЈ АГЕНЦИЈИ,ДОДИК НАПАО КОМАРИЦУ, ДОДИК ПРИЈЕТИ НАТОу, ДОДИК ПРИЈЕТИО БОШЊАЦИМА, ДОДИК ПРИЈЕТИО ИНЦКУ, ДОДИК ПРИЈЕТИ ЦРНАТКУ, ДОДИК ПРИЈЕТИО СВИМА КОЈИ СЕ ПОЈАВЕ НА БНу, ОТВОРЕНЕ ПРИЈЕТЊЕ ПРЕСЈЕДНИКА РС ПОПЛАВЉЕНИМ ОПШТИНА, ДОДИК ПРИЈЕТИО БОСИЋУ….

Name

СвеСкупа

31.05.2018 13:20

У бившој Југославији, у многим средњим школама био је предмет :"Пословна култура и понашање". Могу замислити, како је Додик реаговао:"Ма, ј***м им мајку и културу, боље ми је неки шверц пословати". И тако од шверцера до политичара, а у задње вријеме изгледа ради као трговачки путник. Нешто се пуно шета по Београду. Шта ли је коферима?

Name

о протукандидату

31.05.2018 05:54

Цитирани текст од прије неколико година: Конгрес Социјалистичке интернационале, који је одржан у Цапе Тоwну у Јужноафричкој Републици, искључио је СНСД из ове свјетске асоцијације. Тиме је потврђена одлука Вијећа Социјалистичке интернационале из јула 2011. године које се одржало у Атини, која је донесена због тога што су национализам и екстремизам и даље присутни у раду СНСД-а. СТА ДАЉЕ РЕЦИ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ЈЕДНЕ СТРАНКЕ КОЈИ ЗЕЛИ ДА СЕ КАНДИДУЈЕ ЗА ПРЕДСЈЕДНИСТВО ЗЕМЉЕ КОЈУ УНИСТАВА СИСТЕМСКИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Иваницу

31.05.2018 06:32

Дјете сам мјесовитог брака,од мајке Српкиње и оца Босњака,за овакве политицаре поут Иваница,Говедарице,Саровица,Босица, вриједи ици на изборе. Па и онај мали Адам цини ми се исто је оке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

31.05.2018 08:33

Само се ти бусај са тих 320 000 гласова од прошлих избора, мене мало "страх" да се не преполове после оваквог "успешног" мандата

ОДГОВОРИТЕ