Српске рукометашице на Европском првенству!

Рукометашице избориле пласман на ЕП 2018. године.  Српске рукометашице оствариле су пласман на Европско првенство 2018. победом у квалификацијама против Фарских Острва резултатом 33:17 (17:11).  Сада чекају 12. јун и жреб.

Остали спортови 30.05.2018 | 23:17
Српске рукометашице на Европском првенству!
Женска рукометна репрезентација Србије изборила је пласман на Европско првенство после победе на гостовању Фарским Острвима 33:17 (17:11).

Српкиње су на овогодишњи континентани турнир у Француској отишле и захваљујући тријумфу Шведске над Македонијом 32:20.

Најефикасније у српском тиму у Торшавну биле су Катарина Крпеж Слежак и Слађана Поп Лазић са по шеат голова, а Сања Радосављевић са пет.

Изабранице Љубомира Обрадовића у последњем колу треће квалификационе групе имају прилику да у недељу победом над Македонијом у Нишу овере прво место и бољу позицију пред жреб у Паризу 12. јуна.

Шведска је у Скопљу савладала Македонију 32:20, па тако остаје да изабранице селектора Љубомира Обрадовића савладају Македонке и овере прво место у групи.

Српкиње против Македонки играју у недељу од 18 часова у Нишу, а победа, којом би заузеле прво место у групи, донела би и бољу позицију пред жреб 12. јуна у Паризу.

Ни тежак пут и чак три лета до једне од најудаљенијих земаља у Европи нису утицли на вољни моменат и концентрацију српског тима, који је серијом 5:0, од самог старта ставио до знања ко је фаворит.

Одбрана је у првих десетак минута функционисала беспрекорно, па су Српкиње, практично све голове постигле из контранапада преко Катарине Крпеж Шлезак и Слађане Поп Лазић.

Успеле су Фаранке да се консолидују, смањиле су резултатски заостатак и почеле да постижу голове, док је са друге стране, селектор Обрадовић покушавао да подједнако оптерети све девојке у црвеним дресовима.

Период потпуне доминације виђен је почетком другог полувремена, које су српске рукометашице отвориле серијом 9:0. Фаранкама је било потребно 16 минута да постигну први гол у наставку, а када су то учиниле, на семафору је писало убедљивих 12:26.

Остатак меча протекао је у рутинском одмеравању снага у коме одбране нису имале претерано важне улоге.

Најефикасније у српском тиму биле су Катарина Крпеж Шлезак и Слађана Поп Лазић са по шест погодака, док је Сања Радосављевић постигла пет голова.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стрипи

30.05.2018 21:25

Јупппи

ОДГОВОРИТЕ